CITEȘTI

Nunta verde – un concept nou?

Nunta verde – un concept nou?

Distribuie articolul:
Share

În mediul internațional, conceptul de „green wedding” este din ce în ce mai cunoscut și mai apreciat, existând chiar și concursuri special organizate pentru mirii care pot câștiga premii impresionante dacă mizează pe o nuntă eco. Un exemplu elocvent ar fi Green Wedding Giveaway.

În România însă, sunt doar câteva agenții și servicii de organizare a unei nunți eco, dar care nu stăpânesc prea bine întregul concept și toate elementele complementare. Cu siguranță, vor trece ani întregi până când românii vor realiza că nu este cu nimic mai prejos să renunți la mărturiile din plastic, la baloanele colorate sau la fețele de masă din material sintetic în favoarea unor soluții de bun gust care să ajute mediul. O nuntă verde nu este legată doar de produse naturale sau handmade, ci și de reciclare sau reutilizare. Spre exemplu, o mireasă ar putea alege să împrumute rochia sau bijuteriile. Acest gest nu duce doar la economisirea unei părți importante din buget și din timpul alocat cumpărăturilor, dar și a unor procente semnificative de energie și materiale necesare creării unor noi produse. Dacă mireasa nu este încântată de ideea de a împrumuta aceste obiecte personale, atunci există întotdeauna varianta achiziționării unor articole necesare în ziua cea mare, dar refolosibile și cu alte ocazii, la o petrecere, de exemplu. Bijuteriile și rochia nu trebuie să fie doar niște obiecte de unică folosință. Articolele handmade pot fi și ele, dacă sunt realizate din materiale naturale, extrem de potrivite pentru o astfel de împrejurare. La urma urmei, toate acestea pot fi piese de care te îndrăgostești la prima vedere, pe care îți dorești să le poți purta la nesfârșit și realizezi că acest lucru este posibil. Frumos, nu?

De asemenea, nu este nimic rău în a avea baloane colorate la nuntă, dacă asta vrei. Le poți dona unor copii în loc să le spargi și să le arungi la coșul de gunoi. Aceasta este și ea o idee de a proteja mediul, alături de colectarea selectivă a deșeurilor produse la nuntă și multe altele.

Sunt foarte multe modalități prin care poți ocroti natura în cea mai frumoasă zi din viața ta, și multe dintre ele le poți afla de pe singurul blog din România dedicat conceptului „green wedding”: Nunta Verde. Acesta, alături de pagina de Facebook aferentă, abundă de recomandări viabile pentru o mireasă modernă și responsabilă.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. baloane

    3 martie

    miam placut rau de tot postul ,tiam dat subscribe ,sper sa mai pui si alte posturi asemanatoare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share