CITEȘTI

Wood be nice – fotografie pe lemn

Wood be nice – fotografie pe lemn

wood be nice handmade foto pe lemn
Distribuie articolul:
Share

“Există artiști parcă rupți de secolul supratehnologizat în care trăim, ale căror opere au o calitate atemporală. Un proiect menit să ne reapropie de frumusetea lucrurilor simple este cel al atelierului Una Isola Muy Hermosa.”

Atelierul de creație „Una Isola Muy Hermosa” are plăcerea de a anunța prima expoziție de fotografie pe lemn din România sub numele “Wood Be Nice” . Vernisajul expoziței va avea loc la Atelierul de Producție (aflat în Splaiul Unirii, nr. 160) duminică 3 aprilie, începând cu ora 19:30.

Vor fi expuse aproximativ 50 de lucrări conținând imagini realizate de 6 fotografi, imagini ce au fost transferate pe lemn masiv prin metode artizanale. Lucrările rezultate au un aspect inedit între pictură pe lemn și fotografie retro.

Proiectul “Wood Be Nice” și-a propus să redea materialitatea imaginii și să ne-o apropie aici, în lumea fizică. “Vrem să le facem să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creării lor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei. Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul împrumută din personalitatea și energia imaginii, augmentând-o și dându-i noi valențe”

Fotografii ce au participat la acest proiect cu imagini din portofoliu sunt următorii: Tatiana Volontir,  Victor Dumitrescu, Livia Ștefan, Daniel Loagăr, George Vișan, Andrei Cornea. Iar ca surpriza placută, în seara vernisajului va concerta live trupa N.E.R,V din componența căreia fac parte 2 din fotografii expozanți (George Vișan, Andrei Cornea).

Intrarea este liberă.

Câteva cuvinte despre ce înseamnă acest proiect, chiar de la creatori:

George Vișan:

Îmi place să cred că avem ceva de spus lumii ăsteia, că îi putem lăsa așa cum spunea Anais Nin o cicatrice. Cred cu tărie că un om poate curge în mai multe direcții. Lemnul, tatăl hârtiei, m-a fascinat ca suport pentru fotografie încă de la începutul acestui concept. Sunt absolut încântat de șansa pe care mi-o oferă această expoziție de grup și sunt foarte mândru de ceea ce atelierul “Una Isola Muy Hermosa” a scos la lumină. Sper ca acesta să fie doar începutul unui lungi serii de evenimente fericite”

Tatiana Volontir:

Consider că cele mai frumoase rezultate vin din munca depusă cu suflet și pasiune, doar atunci cea mai bună parte din tine reușește să iasă în lumină. N-am reușit până acuma să organizez vreo expoziție, astfel că proiectul Wood Be Nice este primul pas în această direcție. M-am alăturat cu drag celorlalți expozanți pentru că munca lor e generată de aceeași pasiune creatoare, iar rezultatul este unul întradevăr deosebit.

Daniel Loagăr:

Trăim într-o epocă în care imaginile au devenit pixeli pe monitor și biți pe hard-disk. Proiectul “Wood Be Nice” își propune să redea materialitatea imaginii și să ne-o apropie aici, în lumea fizică. Vrem să le facem să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creării lor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei. Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul împrumută din personalitatea și energia imaginii, augmentând-o și dându-i noi valențe

Andrei Cornea:

Acum am ocazia de a mă număra printre cei 6 fotografi implicați în acest proiect  – Wood Be Nice – expoziție de fotografie pe lemn, un eveniment absolut inedit, a cărui idee a luat naștere într-una din serile lungi și friguroase din atelierul Una Isola Muy Hermosa, atelier pus la punct împreună cu Daniel Loagăr în decembrie anul trecut.
Fotografia, adusa in fata privitorului, respirând prin lemnul brut, contopindu-se cu fibrele și nervurile lemnului  ajunge să emane acea emoție primordială într-o formă vie, inedită.

Au mai scris despre eveniment: http://www.universign.ro/2011/03/expozi%C8%9Bie-de-fotografie-pe-lemn/

 

 

ECHIPA UNAISOLAMUYHERMOSA:

Daniel Loagăr:   0727.434.989

Andrei Cornea:  0723.348.522

 

[email protected]

http://fotografiepelemn.blogspot.com/

 

PR: Gabar Elena: 0726.762.916

wood be nice handmade foto pe lemn

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share