CITEȘTI

Cum este să fii organizator de târguri?

Cum este să fii organizator de târguri?

Distribuie articolul:
Share

Ei bine, dacă anii trecuți Cluj-Napoca avea unul, maxim două târguri de handmade pe an, de aproape un an de zile avem tineri care doresc să țină pasul cu Bucureștiul și astfel să organizeze cât mai multe târguri, ceea ce pentru noi, artizanii de aici înseamnă foarte mult.

Țin minte că acum aproape 3 ani de zile a început târgul de la Homemade Fair, care a fost o încântare pentru noi. Am putut participa la acest târg, se desfășura într-un spațiu perfect pentru așa ceva, au fost foarte multe activități interactive și mulți vizitatori. Apoi au urmat alte târguri organizate de studenți, dar și târguri de vintage, printre care renumitul „Târguțu`Vintage”.

De aproape un an de zile, Cristina este cea care își propune să organizeze un târg lunar de handmade, numit „Sâmbăta de Handmade”. Până acum ea a tatonat terenul, a organizat un târg înainte de Crăciun, apoi unul de Mărțișor și bineînțeles, se pregătește pentru cel din perioada Paștelui, pe data de 16 aprilie.
Cristina este o tipă foarte deschisă cu multe idei, așa că am putut să-i iau un scurt interviu pentru Atelierul, iar răspunsurile ei sunt mai jos!

Enjoy!

G: Care sunt primii pași atunci când îti propui să organizezi un târg de handmade?

C: Alegerea expozanților, rămân întotdeauna cei cu care am colaborat foarte bine, stabilirea datei, să fie potrivită față de celelalte evenimente sociale și culturale care au loc. De exemplu, următorul târg va fi înainte de Sărbătorile de Paști. Este bine să știm când avem vizitatorii și expozanții în oraș în momentul alegerii datei. Apoi, vorbesc cu colaboratorii de la bar, să vedem dacă e potrivită și pentru ei ziua târgului. Transmit comunicatul de presă celorlalți parteneri, pentru că sprijinul lor e foarte important pentru noi. Mulțumim din nou Atelierul cu această ocazie 🙂

G: E nevoie de o echipă care să te ajute la distribuirea de flayere, lipirea de afișe și să facă cunoscut acest eveniment?

C: Expozanții care doresc și au timp iau parte la această activitate, împreună cu colegii și prietenii mei.

G: Există promovare în media înainte de târguri?

C: Mesagerul de Cluj a fost cu noi și Zile și Nopți. Deasemenea pentru târgul anterior cu ajutorul tău Gabi, am fost la matinalul de la TVR Cluj să vorbesc despre Sâmbăta II.

G: Cum alegi artizanii care vor participa la târgurile pe care le organizezi?

C: Cum am spus și mai înainte, cei care sunt deschiși vin cu propuneri, participă la întâlnirile premergătoare târgului, ei sunt foarte importanți pentru târg. Vizitatorii deja îi cunosc și mă ajută foarte mult și cu promovarea evenimentului: Daria, Gabi, Ruxandra, Roxana.
Apoi sunt ceilalți pe care îi descopăr și fac ceva nou sau utilizând mijloace și materiale inedite. Încerc să îi invit treptat pe toți cei care s-au oferit să participe, iar în timp va exista o selecție în funcție de părerea publicului.

G: În ziua de astăzi poți găsi sponsori care să te ajute?

C: Nu am luat în considerare această variantă, dar o voi propune la următoarea discuție cu fetele.

G:Crezi că la târg ar trebui să fie și momente interactive, lumea să vină la un targ gen spectacol?

C: La târg cred că e bine să ne concentrăm pe expozanți și produsele lor. Ar fi binevenit și poate o să facem așa ceva la următorul târg, poate un atelier de creație unde expozanții să lucreze împreună cu vizitatorii, să le arate cum fac ei minunățiile.

G:Ce ar trebui să știe artizanii de la cei care organizează târguri în legătură cu spațiul unde va fi evenimentul, taxa de participare, cei care participă, etc?

C: Tot ce au ei nevoie să știe: locația, taxa, intervalul orar în care se desfățoară târgul, cine participă alături de ei, cum se promovează evenimentul, cât spațiu au la dispoziție, scaune, ce se întâmplă cu taxa pe care o achită.

G: Spune-ne 5 artizani care îi apreciezi în Cluj.

C: O să îmi permit să nu fie doar din Cluj pentru că i-am cunoscut participând la târguri in Cluj 🙂 Pe Raluca Iurican – Apollonia, este și mămică, lucrează și face și handmade. Când, numai ea știe! 🙂 În celelalte 4 alegeri o să te includ pe tine, îmi plac mult voaletele pentru mirese; este prima dată când mă uit la așa ceva cu atenție, Daria – Kittenhood, de la care mi-am luat cercei ciufuliți, Roxana de la Ruby Blue, care este foarte draguță și îmi reface un cercel pe care l-am pierdut, Ruxandra – Vintage SH, care a început să picteze piele și îmi plac colierele cu frunze micuțe, Gabriela, care o să înceapă să facă și săpunuri, Silvy’s Art și Andreea Cuciureanu, Artemiza, Diana Katoka. A observat cineva că nu sunt doar 5 ? 😛

G: Ce ne pregătești în luna care urmează? Alte târguri de handmade, alte evenimente?

C: Voi merge la deschiderea „La Subsol” , fratele mai mic al lui Gabrinus Pub și punem la punct detaliile pentru târgul din 16 aprilie. Trebuie să ne mișcăm repede 🙂 Am să aștept de la fetele care o să particpe ( marți afișez lista participantilor) propuneri cu cine vrea să se anunțe că participă la atelierul de handmade.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Cum este să fii organizator de târguri handmade?[/starlist] […]

  2. […] Cum este să fii organizator de târguri handmade? […]

  3. Boca Mariana

    1 noiembrie

    intrebarea mea este urmatoarea : de la cine primesti aprobare sa organizezi targul???

  4. daca vreti sa participati la urmatoarele targuri din Gambrinus va rog sa’mi scrieti la [email protected]
    ma gasiti si pe Facebook, Din Temirice 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share