CITEȘTI

Flori de dovlecel – fundițe de prins în păr...

Flori de dovlecel – fundițe de prins în păr

Distribuie articolul:
Share

Vă mai amintiți pompoanele înfoiate pe care le purtam pe vremuri prinse în păr? Erau albe și crețe, ca niște aripi de fluturi sau ca niște flori și erau un simbol foarte cunoscut al vremii de școală. Inspirată de acele vremuri, am făcut de curând două astfel de pompoane pentru a le prinde în părul fetiței mele. De data aceasta sunt portocalii, deoarece ea a vrut să fie flori de dovlecel. Sunt foarte ușor de făcut și sunt foarte festive.

Materiale: tul portocaliu, panglică, ac

Etape:

1. Am folosit o bucată de tul lungă de 60 cm și lată de 15 cm, pe care am tăiat-o în două pentru a face două fundițe.

2. Tehnica e foarte simplă: se trece ața prin mijlocul materialului. În loc de ață se poate folosi direct panglică îngustă.

 

3. Dacă folosiși panglică, nu trebuie să mai coaseți, la sfârșit, fundița. Panglica se coase pur și simplu pe mijloc, în pași mari, pentru ca fundița să se poată încreți.

 

4. Trageți de panglică până când tot materialul se strânge și devine un pompon.

 

 

5. La ambele capete ale panglicii trebuie să faceți câte un nod. Aveți grijă ca nodurile să fie strânse și materialul adunat în pompon.

 

 

6. Gata. Aveți acum două flori portocalii, de dovlecel dacă vreți, pe care le puteți prinde în părul unei fetițe, fie cu ajutorul panglicii, fie atașate de un clip sau o clamă.

Spor la lucru și vouă și la cât mai multe pompoane drăgălașe.

Ema Patrichi

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share