Inspirație coloră: verde de toamnă

accesorii handmade verde crosetat
Distribuie articolul:
Share

Știu că verdele nu e tocmai prima culoare la care vă gândiți când spuneți toamnă. Dar tocmai d-asta l-am și ales. Asociată simbolic cu viața, tinerețea, natura și speranța – culoarea verde conține doza perfectă de optimism de care avem nevoie în timpul anotimpurilor reci.

O putem folosi în croșeturi și tricotaje pentru a crea accesorii și decorațiuni călduroase și vesele.

 

accesorii handmade verde crosetatScaun croșetat

Fular/Guler

Semne de carte croșetate

Suporturi de pahare

Covoraș

Jambiere

Dacă vrei să ieși în evidență în zilele ploioase când toată lumea se îmbracă în negru – îți recomand un palton, ogeantă sau cizme de cauciuc verzi. Iar pentru că verdele este una din culorile eleganței o poți folosi cu succes atunci când îți alegi ținuta și accesoriile pentru un eveniment special.verde accesorii handmadePalton

Brățări din fetru

Colier din mărgele de lemn

Cizme de cauciuc

Geantă cu nasturi de lemn

Fustă maxi

Verdele e ideal și pentru lucrurile din camera copiilor! Poți transforma o anvelopă veche într-un mic leagăn tăind-o pe jumătate și atașându-i o bucată de lemn sau de plastic tare. Din două bucăți de fetru poți crea o acoperitoare pentru ceainic care te va ajuta să-l ții cald și să faci băutul ceaiului amuzant pentru copilul tău. Iar dacă vrei să-l înveți pe micuțul tău despre creșterea plantelor poți să decupezi una din jucăriile lui de plastic și s-o transformi în ghiveci.

Leagăn

Husă pentru telefon

Covor

Cozy pentru ceainic

Ghiveci dinozaur

Pisici

Verdele e grozav și pentru decorațiuni interioare – dacă ai o cameră albă o poți decora cu accente verzi: plante, căni sau sticle și pahare. Iar dacă ai o tavă veche de metal sau plastic atunci e foarte simplu să o faci „ca nouă” vopsind-o verde! (Dacă are detalii modelate sau sculptate cel ma bine e să folosești un spray)

decoratiuni handmade verzi verdePlante decorative

Cană pictată

Decorațiuni din sticlă

Plante decorative

Pahare

Tavă

Iar acum dacă ai prins gustul pentru verde poți începe să-l folosești și pentru obiecte mai mari: biblioteca, frigiderul (cine spune c-ar trebui să fie doar alb?), măsuța de cafea și noptiera.

verde handmadeBibliotecă

Frigider

Masă de cafea

Noptieră

Sau chiar pentru toată camera – doar să ții minte că singura culoare cu care îl poți combina pentru spații mari este albul.

Iar în final pentru cei mai conservatori dintre noi recomand nuanța de verde – olive care conferă obiectelor pe care le colorează un aer elegant și matur.

verde design interiorCameră de zi verde

Dormitor

Ceainic

Dulap

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Claudia Hobby

    26 octombrie

    superrrrrr salutari din Tenerife !!!!!!!!!! <3

  2. lovely colour, green everywhere! 🙂

  3. Flory

    9 noiembrie

    Uh, cata incantare ochisorilor mei!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share