Atelierul mărțișoarelor

Distribuie articolul:
Share

Alb cu roșu, alb cu roșu. Firul mărțișorului a început de dimineață la atelierul de confecționat mărțișoare. Copii veseli de la 9 grădinițe din Târgu Mureș, educatoare pricepute, bunici inimoase și mămici pasionate de meșterit s-au adunat în ultima zi a lui Februarie la sediul radioului din oraș să creeze mărțișoare.Au fost glasuri zglobii, mânuțe harnice, mult mult lipici și tot felul de materiale: semințe, hârție colorată, sclipici, acuarele, lut, ipsos, mătase, mozaic colorat. Cel mai des am auzit următoarele: „Al meu va fi cel mai frumos” și „Să vezi al meu cum va fi” și de fiecare dată am crezut autorul pentru că, sincer, la sfârșit toate lucrușoarele cu snur alb și roșu erau atât de frumoase, încât le-aș fi luat acasă numai pentru mine.

Imaginația nu are limite, nu-i așa? Mie îmi place că în fiecare primăvară, cu ocazia acestei sărbători pur românești, imaginația copiilor înflorește cu adevărat.

După aproape o oră, fiecare prichindel și-a etalat mândru, în fața celorlalți, creația. Educatoarea Sanda Cerghizan, inițiatoarea acestui proiect, i-a lăudat pe fiecare. Să fi văzut ce mândri erau ! Nu știu dacă ei cunosc tradiția că după ce se sfârșește timpul lor, mărțișoarele trebuie agățate într-un pom roditor, dar cu siguranță fiecare va fi în prima zi a lui Martie cel mai deosebit mărțișor prins în piept.

 

Voi ați meșterit mărțișoare?

 

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share