CITEȘTI

Restaurarea obiectelor vintage din metal

Restaurarea obiectelor vintage din metal

Distribuie articolul:
Share

Astăzi m-am gândit să vorbim despre obiectele din metal peste care au trecut anii și pe care au lăsat urme adânci, în special cele de rugină, care nu prea ne încântă ochii. Deci, ce este de făcut?

Pentru început, dacă obiectul arată ca cel din pozele de mai sus, într-o stare destul de urâtă, ne vom gândi cum vrem să-l readucem la viață, dacă vrem să-i dăm un aer vintage și ce culoare i s-ar potrivi.

Am putea să optăm pentru a-i lăsa aspectul actual și doar să dăm peste acesta un strat de inhibator de rugină, pentru a rămâne la stadiul actual pentru încă mulți ani sau să trecem la treabă pentru a îi reda aspectul de nou.

Mai întâi se alege un șmirghel fin cu care vom freca obiectul până ce vom îndepărta toate impuritățile de pe suprafața  acestuia, iar apoi vom aplica un decapant pentru rugină și ajutându-ne de un burete aspru curățăm și ultimele urme inestetice. Se mai poate folosi și sucul de lămâie, care este foarte eficient.

 

Pasul următor este de a ne alege vopseaua cu care îl vom colora. Acest aspect ține de imaginația fiecăruia și de gusturile proprii.

Putem opta pentru o vopsea de metal peste care vom adăuga un lac special sau pur și simplu apelăm la o vopsea specială care conține și grunt, ceea ce îi va oferii obictului nostru protecție împotriva ruginii din viitor.

Pentru suprafețele dificile vom folosi o pensulă, iar pentru cele plane, un trafalet. Este bine să aplicăm vopseaua în două straturi, pentru protecție.

Sper că vă este de folos și că v-am ajutat să vă salvați obiectele dragi, găsite prin podurile bunicilor.

   

Pozele sunt din timpul când încercam să-mi restaurez un cufăr vechi la cursul de Home Improvement and DIY  de la Dalles.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. georgiana.cernat

    29 martie

    Inscrierile se fac de catre cei interesati pe site.Mai multe detalii despre cursul de Home Improvement & DIY de la Universul DallesGO si modul in care va puteti inscrie aflati pe dallesgo.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share