Provocări „verzi” de Paște

oua vopsite / decorate natural
Distribuie articolul:
Share

Nu știu dacă ați observat, dar în ultimul timp când se apropie o sărbătoare importantă toată lumea se grăbește. În acea nebunie creată nici nu îți mai dai seama când începe și când se termină sărbătoarea. M-am gândit să vă propun, pentru că se apropie cu pași repezi Paștele nu una, ci două provocări care să vă răpească puțin timp pentru creație – o mică escapadă creativă, să îi spunem!

Prima provocare se desfășoară în perioada 1 – 25 aprilie și vă invită să creați un obiect decorativ sau funcțional pe tema ”coșuleț cu flori” respectând principiul creativ promovat de provocările verzi: redu, refolosește și reciclează original. Cu alte cuvinte puteți folosi lucruri la îndemână pentru a crea un obiect decorativ ce urmează să înfrumusețeze masa de Paște, puteți ”înviora” un coș mai vechi pe care să îl purtați apoi cu plăcere la picnic, la piață sau în excursii, sau realiza felicitări și invitații originale pentru masa festivă.

Am realizat și un tutorial despre cum puteți realiza coșulețul pe care îl puteți vedea în imaginea de mai jos, tutorial pe care îl puteți citi integral aici: Cum facem un coșuleț cu flori.

coș cu flori - Paște

Pentru a putea participa la provocarea lansată pe blog va trebui să vă înscrieți lucrarea în lista pe care o găsiți la finalul articolului de aici: Tema 3 – Coșulețul cu flori.  Alte detalii referitoare la modul de înscriere și la premii le puteți afla vizitând aceeași pagină.

Cea de-a doua provocare se desfășoară în perioada 11-22 aprilie și are ca temă – ” Oua vopsite / decorate natural”. Probabil știți că începând de astăzi până la Înălțare se vopsesc ouă – iată o ocazie să încercați și altceva decât eterna vopsea pentru ouă care de multe ori ”migrează” până la gălbenuș. Pentru a vă oferi o idee despre această temă, am realizat un articol pe care îl puteți citi aici – Cum facem să vopsim ouă „verzi” ?.

oua vopsite / decorate natural

Ce trebuie sa faceți pentru a putea participa la concurs? Să vopsiți/decorați ouă cu vopsea obținută din plante sau cu decorațiuni care sa nu afecteze „calitatea” oului (adică materiale textile – bumbac, „hăinuțe” croșetate, hârtie, panglică, cocă etc. ). Nu îmi mai rămâne decât să vă las link către această provocare – Tema speciala de Paste ” Oua vopsite / decorate natural”  și să vă doresc să creați cu plăcere!

Dacă v-am inspirat vă așteptăm să ne arătați și nouă creațiile voastre pe FacebookLinkedin sau pe adresa de contact a revistei – [email protected].

Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share