Croșetează papucei de casă

Distribuie articolul:
Share

Știu că a venit deja vara și e super cald afară și în case. Dar tot vă propun acest tutorial pentru a croșeta papucei de casă din mai multe motive:

1) Sunt foarte ușor de lucrat și durează cam 2 ore să-i termini.

2) Dimineața în casă e răcoare și îți vor ține de cald la picioare în timp ce faci cafeaua și prepari micul dejun.

3) Pot fi un excelent cadou personalizat pentru cineva drag.

4) Croșetatul te calmează și lucrul cu mâinile are și efecte terapeutice, dar și stimulează ca ambele emisfere cerebrale să fie active.

5) Sunt un răsfăț colorat pentru picioarele tale.

Materiale: lână colorată, croșetă, ac, panglică asortată, fir de altă culoare ca să marchezi începutul rândului.

R1: faci un lănțișor cu 5 ochiuri și unești capetele cu punct alunecat.

R2: lănțișor cu 3 ochiuri, apoi croșetezi 7 ochiuri piciorușe duble în cercul format și unești capetele cu punct alunecat.

R3: lănțișor cu 3 ochiuri, croșetezi apoi un picioruș dublu în primul ochi, în următorul ochi croșetezi 2 piciorușe duble (înmulțești) și unești capetele cu punct alunecat.

R4: lănțișor cu 3 ochiuri, croșetezi apoi un picioruș dublu în primul ochi, în următorul ochi croșetezi 2 piciorușe duble (înmulțești) și unești capetele cu punct alunecat.

R5 – R 13 – croșetezi în spirală aceste rânduri cu piciorușe duble .

R14: întorci lucrul; faci un lănțișor cu 3 ochiuri; croșetezi 20 de piciorușe duble, începând de la al doilea ochi de la croșetă

R15 – R 21: întorci mereu lucrul – acum lucrezi talpa – câte 20 de piciorușe duble

R 22 – R 28: crești ușor lucrul, croșetând piciorușe duble începând chiar din primul ochi de la croșetă; dacă ți se pare că lucrul tău crește prea repede, lucrezi din primul ochi doar la două rânduri.

Măsori mereu pe picior ca să vezi când ajungi la călcâi.

Când ajungi la călcâi și vezi că papucelul este destul de lung, pliezi marginile și le unești cu punct alunecat ca să închizi partea din spate.

Poți face o bordură cu altă culoare. Prinzi firul la călcâi, apoi croșetezi un lănțișor cu 2 ochiuri și prinzi în fiecare spațiu format în lucrul tău. Repeți: lănțișor cu 2 ochiuri, prinzi cu punct simplu în următorul spațiu.

Pentru că lucrul va avea tendința să se lărgească puțin, poți insera la marginea de sus a papucelului o panglică subțire – începi să o inserezi din față, continui spre călcâi, apoi te întorci pe cealaltă parte a papucelului și scoți panglica pe unde a intrat. Faci o fundiță. În acest fel vei putea oricând să lărgești sau să strângi papuceii pe picior.

 Poți atașa o floare sau mărgeluțe.

 Spor la lucru și ție. Dacă te-a inspirat tutorialul meu și ai croșetat papucei, trimite-ne poza ta pe adresa [email protected]. Semnează-ți poza cu watermark pentru a arăta că îți aparține și pentru a face cunoscută munca ta. Noi vom publica cele mai reușite creații.

Ema

 
Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. kris

    13 ianuarie

    Scuze…cum se croseteaza in spirala?

  2. Ema Patrichi

    23 februarie

    Draga Petronela,
    Sper ca articolul despre punctul alunecat te-a lamurit cum se croseteaza acest tip de ochi. Punctul alunecat sau punctul orb se face doar tragand firul prin ochi, fara a croseta un ochi propriu zis.

  3. petronela

    18 februarie

    care este punctul alunecat?imi plac tare mult am inceput sa crosetez si eu la ei!

  4. Draga mea Sanda iti multumesc pentru sfat si ai perfecta dreptate , dar situatia este ca ma plictisesc de groaza, toata ziua , mincare nu fac in fiecare zi, copii pina dupa masa pe la ora 5 nu sint acasa, unul la scoala altul la gradinita asa ca sint obligata sa ma ocup cu ceva, te pup

    • mepoteii mei sunt inca tare mici- nu merg nicaieri,asa ca eu nu ma plictisesc deloc-nici ziua,nici noaptea- poate ma voi apuca de crosetat sau de tricotat din nou dupa ce merg ei la gradi sau la scoala- te pup si eu-

    • ma-m gindit eu la povestea ta,sa dea dunezeu sa creasca mari si sanatosi si pe liga ei si noi sa putem lucra cit de mult , ceau

  5. ok imi place mult

    • eu am renuntat sa crosetez sau sa tricotez-se gasesc lucrusoare asa de frumoase si nu faci niciun efort pentru a le avea-

  6. Ovidiu Ovi

    23 martie

    super si eu pot sa fac asa

  7. Murariu Paula

    21 noiembrie

    superbi !!! Si multumim pt detalii ! <3

  8. superbi….dupa ce imi termin vestuta pentru Craiun..ma apuc de botosei!

  9. Buna Alexandra,

    Daca rasfoiesti pe aici putin, vei gasi tutoriale despre cum sa crosetezi fiecare ochi.
    https://www.revista-atelierul.ro/2012/02/28/invata-sa-crosetezi-ochiul-dublu/
    https://www.revista-atelierul.ro/2012/02/21/invata-sa-crosetezi-ochiul-crosetat-simplu/
    https://www.revista-atelierul.ro/2012/02/14/invata-sa-crosetezi-punct-alunecat/

    Dupa ce exersezi putin fiecare ochi, vei reusi sa faci din prima si papuceii crosetati. Trimite-ne o poza cu ei (o poza semnata cu watermark) si noi o vom publica.

  10. Alexandra

    8 iulie

    buna ! sunt foarte frumosi !mi-as dori si eu o pereche,dar nu stiu cum sa-i fac !!!! Am vazut explicatiile ,dar cum fac ochiurile….. ce inseamna punct alunecat,ochiuri piciorușe duble etc??va multumesc

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share