CITEȘTI

Fancylicious: „Fiecare accesoriu îşi are des...

Fancylicious: „Fiecare accesoriu îşi are destinaţia lui”

Distribuie articolul:
Share

Îmi amintesc cât de mult îmi plăceau orele de lucru manual şi ce rău mi-a părut când au fost „scoase” din programă, mai că regretam introducerea orelor de informatică. Lucrul manual mi se părea o evadare creativă necesară. Hehe! De ce nu puteam avea…şi lucru manual şi „info”? Îmi amintesc apoi dezamăgirea resimţită când a dispărut şi desenul din orar, la liceu. Am continuat să lucrez şi să desenez, dar îmi lipseau provocările temelor – acea curiozitate de a descoperi interpretările pe care colegii le dădeau unui subiect propus.
Vorbesc despre şcoală şi îmi amintesc cu mare drag de acea perioadă (cu schimbările şi micile sale neasjunsuri) şi pentru că Sabina,  protagonista interviul pe care vă invit să îl citiţi mai jos, este liceancă. Iar creaţiile sale sunt minunate! Haideţi să le descoperim împreună!

Fancylicious

Rux: Bună! Cine este creatoarea din spatele proiectului Fancylicious? Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Sabina: Bună! Mă numesc Sabina Drăguşanu şi am 16 ani, sunt la liceu, în clasa a XI- a :D. Sunt o persoană creativă, cu simţul umorului şi cu multe idei ce aşteaptă să fie puse în practică.

Fancylicious

Rux: Cum a apărut Fancylicious și cum ai ales numele proiectului ?

Sabina:  Numele l-am ales acum aproximativ 3 ani când am văzut că bijuteriile mele încep să fie din ce în ce mai admirate. Trebuia să-mi pun un nume sub care să lucrez, iar Fancylicious mi s-a părut că se potrivește cel mai bine stilului meu, stil la care vroiam să ajung atunci şi de care mă apropiu din ce în ce mai mult acum.

Fancylicious

Fancylicious

Rux: Cum ai descoperit pasiunea pentru lucrul de mână?

Sabina: Pasiunea am descoperit-o pe la 12-13 ani când mi s-a rupt o brăţară care avea foarte multe mărgeluţe de nisip şi nu m-am îndurat să le arunc, aşa că mi-am facut câteva brăţări din ele; brăţări foarte simple, din mărgeluţe înşirate pur şi simplu pe elastic. Au urmat modele cu două fire, cu trei şi tot aşa, din ce în ce mai complicate şi uşor, uşor am început să le vând. Aşa am strâns primii mei bani din care am dat prima mea comanda de furnituri (de toti bănuţii, nu mi-am păstrat niciun leu). Şi de atunci, am început să fac cercei, coliere şi alte bijuterii.

 Fancylicious

Fancylicious

Rux : Cum ai descrie, în câteva cuvinte, stilul creaţiilor tale ?

Sabina: Îndrăzneţ, uneori elegant, dar deseori cu accente boho style, acel ceva de care are nevoie orice ţinută; pe scurt- fancy.

Fancylicious

Rux : Ai o tehnică preferată de lucru? Cum decurge un episod creativ în atelierul tău de lucru?

Sabina : Nu pot spune că am o tehnică preferată. Am perioade în care lucrez numai cu Fimo, perioade în care cos papioane sau gulere, în care lucrez cu mărgeluţe de nisip sau în care „bijuteresc”. Depinde de inspiraţia pe care o am şi de tehnica în care am inspiraţie. De obicei mă aşez la masa de lucru şi îmi pun în practică ideile pe care le-am acumulat în zilele ce au trecut. Îmi înşir pe masă toate cutiile şi cutiuțele pentru a le avea în câmpul meu vizual, îmi iau cleştii la îndemână şi încep să lucrez ore în şir;  sau dacă e vorba de cusut, încep să răstorn sacoşele cu materiale şi să cos papioane şi/sau gulere din cele care îmi atrag atenţia în acea zi. Totul depinde de cât timp am, de ce stare am şi de ideile pe care le am în minte.

 Fancylicious

Fancylicious

Rux : Tu îţi porţi creaţiile? Ai un accesoriu preferat?

Sabina: Da, bineînţeles că îmi port creaţiile. Am bijuteriile mele puse deoparte. Nu am un accesoriu preferat, toate bijuteriile pe care mi le-am “păstrat” sunt preferatele mele. Nu sunt foarte, foarte multe cum ar crede unii, dar sunt acele bijuterii care atunci când le-am terminat am ştiut că trebuie să mi le păstrez. Eu cred că fiecare accesoriu îşi are destinaţia lui, pe care şi-o găseşte mai devreme sau mai târziu, iar destinaţia acestor bijuterii am fost eu.

Fancylicious

Rux : Povesteşte-ne o întâmplare amuzantă sau interesantă din atelierul tău.

Sabina: Nu pot spune că am o anumită întamplare pe care să o ţin minte. Momentele interesante sunt atunci când plec de la o idee, iar pe parcurs nu-mi iese ceea ce vreau să fac şi termin prin a face ceva cu totul diferit, dar care arată mult mai bine decât ideea iniţială. 

Fancylicious

Rux : Este toamnă, culori vii şi frumoase ne înconjoară. Dacă ar fi să alegi un accesoriu din creaţiile tale să se asorteze cu anotimpul, care ar fi acesta ?

Sabina: Colierul “Bronze Owl” cred că se poriveste cel mai bine nuanţelor toamnei. Pandantivul în formă de bufniţă se integrează perfect în peisaj, iar fundiţa şi mărgeluţele în nuanţe de crem şi maro reflectă perfect anotimpul.

Fancylicious

Rux : Ce ne pregăteşte Fancylicious în continuare ?

Sabina : Pregătesc o colecţie de bijuterii cu flori presate, perfectă pentru această toamnă, dar şi modele noi de guleraşe şi papioane. 

Fancylicious

Rux :  Ce i-ai sfătui pe cititorii noştri care îşi doresc să pătrundă în lumea magică a lucrului de mână dar nu îşi găsesc curajul, sau nu ştiu cu ce să înceapă ?

Sabina : Îi sfătuiesc să prindă curaj şi să dea frâu liber imaginaţiei. Să-şi pună ideile în pratică, oricât de ieşite din comun li s-ar părea, iar dacă nu ştiu cu ce să înceapă, să încerce mai multe tehnici, până o găsesc pe cea potrivită lor.

Fancylicious

Îi mulțumesc Sabinei pentru că a răspuns invitației noastre şi pentru că a fost alături de noi la momentul aniversar 2 ani de Revista Atelierul. Vă invit să îi vizitați blogul  aici: Fancylicious.

Fotografiile publicate în acest articol aparțin Sabinei și au fost publicate cu acordul ei.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Invitata episodului 10 a rubricii “Aleg să port handmade” este Sabina Drăguşanu, tânăra foarte talentată şi îndrăgostită de handmade. Ea este creatoarea proiectului Fancylicious. […]

  2. Fancylicious

    20 octombrie

    Multumesc mult DulceaMeaCasa 😀 Si multumesc si Revistei si lui Rux pentru interviu! A iesit minunat!

  3. DulceaMeaCasa

    18 octombrie

    16 ani? Felicitari multe! Mi-amintesc de aceeasi perioada a vietii mele, cand mi-am facut cu mainile mele prima vesta, prima bratara….dar n-am avut curaj sa spun cuiva :))….recuperez acum…Succes in continuare in tot ceea ce faci. …si multe multumiri Rux pentru interviu!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share