CITEȘTI

Ep.3: Aleg să port produse handmade: Eglantina Bec...

Ep.3: Aleg să port produse handmade: Eglantina Becheru

Distribuie articolul:
Share

O cunosc pe Eglantina de aproape un an de zile, când ne-a invitat prima dată în cadrul emisiunii sale Diferente de la Radio Lynx. Este una dintre cele mai chic şi mondene prezentatoare de radio, o întâlnesc la cele mai multe vernisaje, finisaje şi evenimente mondene. Este o artistă desăvârşită, iar ultima dată când am fost în direct la emisiunea ei de radio purta o rochie edgy, şi când am întrebat-o cine este creatoarea mi-a spus că mama ei a creat rochia dintr-o fostă draperie.

Nume, prenume : Becheru Eglantina

Detalii despre tine: Pictor, realizatoarea emisiunii de artă, cultură şi lifestyle Diferente de la RadioLynx,  Brand Ambassador Revista Cariere, coordonatorul atelierelor de pictură Fantasy din cadrul proiectului Pure Art.  Studentă în ultimul an la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, pasionată de film (motiv pentru care lucrarea mea de licenţă porneşte de la „Godfather”)

Meseria de bază : A fi, restul (de)vine pe parcurs.

Artizanii de produs preferaţi : Mama, pentru că ştie întotdeauna ce mi-ar plăcea să port şi realizează accesorii special pentru mine. Pentru că îmbină stilurile într-un mod elegant, putând asocia extravaganţa şi elementele clasice fără exagerări sau fără a denatura ideea bunului gust. Mama pentru că mereu vine cu ceva nou, urmărind moda timpurilor în care trăim şi schimbarea stilului meu pe măsura ce cresc. Sau îmbătrânesc. Mama, pentru că mă face să mă simt unică prin ceea ce creează pentru mine şi pentru empatia care există între noi în relaţia artizan – client.

eglanhm2Fotograf: Andrei Becheanu    Artizan: Ana Drăgan

În rest, admir numeroşi artizani, aş purta lucrările lor cu multiple ocazii, fie că vorbim de cercei, coliere, haine etc. Îmi plac foarte mult şi papioanele Anei Drăgan, pentru că nu respecta tiparele şi pot fi purtate la gât, pe cap, pe genţi, la mână, pot fi elegante şi pot fi o pată de culoare în acelaşi timp.

Aleg să port produse unicat pentru că:  Aleg să port produse unicat pentru că sunt om. Și fiecare om vrea să se simtă unic, diferit, aparte, departe de ce înseamnă standardizare sau robotizare. Pentru că moda din vitrine nu-mi este suficientă, vad aceleaşi haine peste tot în combinaţii diferite şi îmi dau seama că nu mă regăsesc nici în fuste, nici în pantofi, ci în elementele unice pe care le aduc eu ţinutei.

1eFotograf: Andrei Becheanu   Artizan: Mama Eglantinei

Aleg să port produse unicat pentru că am învăţat să le fac singură şi mi se pare absurd să investesc o sumă de bani pe care o pot folosi în alte scopuri, în haine care doar mă acoperă, nu şi reprezintă. În plus, trăiesc într-o lume în care putem identifica uşor brandurile şi, din păcate, etichetăm oamenii tot pe baza lor. De aceea, produsele unicat sunt un instrument genial când vine vorba de asumarea propriei identităţi şi de refuzul unei etichetări pe baza unui nume. Fireşte, când port un produs unicat, oamenii tind să-şi facă o anumită părere, dar simt că în ecuaţia aceasta eu deţin controlul prin alegerea mea şi nu hainele brănduite.

Rubrica ”Aleg să port handmade” îți propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs handmade sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share