CITEȘTI

7 metode pentru a-ți dezlănțui creativitatea

7 metode pentru a-ți dezlănțui creativitatea

Distribuie articolul:
Share

Mai jos vă prezentăm o listă cu o serie de idei numai bune de pus în practică, pentru a vă lăsa inspirați în noul an. Creativitatea trebuie și ea îngrijită și întreținuță, iar uneori invitată. Vă las să descoperiți metodele găsite de noi și vă invităm și pe voi să ne spuneți cum și unde vă găsiți inspirația.[checklist]

  • Fă ordine în atelier sau pe masa de lucru – imaginează-ți că masa de lucru, acum gata ordonață și liberă de toate proiectele începute, este o pânză albă, care abia așteaptă să fie decorată cu ideile tale creative.
  • Ia o pauză – aceasta va fi binevenită. Încearcă să folosești timpul pentru a face ceva diferit, pentru a descoperi locuri sau lucruri noi. Uneori inspirația și creativitatea vin din cele mai puțin probabile locuri. Cel mai important este să te destinzi și să te lași inspirată sau inspirat. Nu uita de ceaiul aromat sau o cafea bună – pot face minuni!

colaj trimbulind

Colaj – Woodbenice

  • Învață ceva nou sau înscrie-te la un curs – poate fi ceva legat de activitatea ta sau poate fi ceva total diferit. Nu doar că vei avea ocazia să descoperi ceva nou, dar și contactul cu materiale sau obiecte noi te poate inspira să privești creațiile tale din altă perspectivă.
  • Mergi la cumpărături de noi materiale – aceasta este metoda mea preferată și o aplic ori de câte ori am ocazia. Simplul fapt că te afli într-o încăpere plină cu materiale minunate, colorate, cu forme și designuri diferite este o sursă sigură pentru a porni motorașul creativ din fiecare.

suport cercei morgod

 Suport cercei – Morgod

  • Joacă-te! Mereu ni se aduce aminte cât de importantă este joacă pentru copii, iar la fel este și pentru adulți. În special pentru cei creativi. Imaginează-ți o lume cu cei mai frumoși dragoni, cele mai cochete prințese sau magicieni puternici, sau joacă-te jocurile clasice (de la ascunselea la nu te supăra frate!) alături de copii, nepoțeii sau prietenii tăi sau chiar și singură/singur.
  • Creează un cadou pentru cineva drag. Această metodă este tot un fel de exercițiu de imaginație – trebuie să te pui în locul unei alte persoane și să îți imaginezi cadoul ideal, culorile potrivite și stilul, iar apoi să le pui pe toate acestea în practică.
  • Vizitează evenimente sau locații care te inspiră. Unele dintre cele mai recomandate locații pentru vizite inspiraționale sunt târgurile de vechituri, galeriile de artă, târgurile de profil, expoziții, cafenele chic și inedite. Dacă ai nevoie de recomandări, ne poți vizita pe site-ul events@atelierul.

[/checklist]

Imagine reprezentativă: Lingură – Gândul de lemn / Sursă inspirațională pentru text: aici

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share