CITEȘTI

Deliciu Mic sau mai bine spus Artizanul Anului 201...

Deliciu Mic sau mai bine spus Artizanul Anului 2013!

Distribuie articolul:
Share

Deliciu Mic în urma voturilor voastre şi a punctajului oferit de noi, a devenit Artizanul Anului 2013. Merită cu desăvârşire această titulatură, întrucât creaţiile ei sunt extraordinare, cu o atenţie deosebită realizate şi perfecte de oferit cadou cu diferite ocazii. Creaţiile ei realizate din pastă polimerică sunt chic, chiar şi cele din colecţia medicală- dinţişorii, pastilele şi intrumentele unui dentist.

1. Felicitări eşti artizanul anului 2013 conform cititotilor Atelierul, care este secretul tău? Cum ai primit această veste, te aşteptai?

Vă mulţumesc din suflet pentru acest premiu! A fost o veste care m-a luat prin surprindere. Sunt foarte multi tineri talentaţi, competiţia a fost destul de acerbă dar vă pot spune cu mâna pe inimă ca mă bucur enorm că am câştigat. Îmi doream foarte mult şi vreau să le multumesc pe această cale celor care m-au votat şi m-au ajutat să obţin acest titlu. Iar celor care nu au câştigat le doresc să nu se lase niciodată, să fie perseverenţi şi cu siguranţă vor primi recunoasterea muncii lor. Asta este cea mai mare satisfacţie a noastră, să ştim că există oameni care ne apreciază munca, care ne susţin şi sunt alături de noi.

2. De ce ai ales numele de “Deliciu Mic”?

Deliciu Mic s-a născut din pasiunea mea pentru dulciuri. În urmă cu caţiva ani, din dorinţa de a dărui ceva unic prietenelor mele, am cumpărat întâmplător un pachet de pastă polimerică. Am ajuns acasă şi am început să modelez primii cerceluşi în formă de îngheţată. Prietenele mele au fost tare încântate. Nu am continuat însă atunci cu aceasta pasiune a mea,  dar la un an distanţă am dat întâmplator, prin casă, peste cateva “resturi” de pastă polimerică şi am început iar să modelez câteva figurine pe care le-am daruit, de această dată colegelor de la serviciu. Ele au fost cele care m-au îndemnat să continuu cu pasiunea mea şi aşa a aparut ideea de a imi crea propriul meu business, un business realizat din plăcere.

P1 Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (16)

3. Care sunt produsele care te reprezintă?

Toate creaţiile îmi sunt dragi, fiecare dintre ele au în spate o poveste, un om drag, o amintire, o idee… În general îmi plac lucrurile care necesită imaginaţie şi multă dexteritate, fiecare om este unic şi de obicei, încerc să cunosc omul şi în funcţie de persoană să-mi adaptez creaţiile.

O categorie foarte dragă îmi sunt figurinele de tort pentru nuntă, figurine care sunt foarte solicitate. Sunt personalizate în funcţie de eveniment, de ceea ce imi cer mirii, de vestimentaţie şi mici detalii ce ţin de pasiunile sau meseriile lor. Pentru mine contează foarte mult faptul că stiu că eu prin intermediul acestei figurine, particip cu un gram de fericire la unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa lor: Nunta. Mulţumirea care vine după eveniment, după ce oamenii văd pe tort această figurină, impresiile şi feedbakul pozitiv, reprezintă mulţumirirea mea sufletească, faptul că am adus zambetul şi bucuria în viaţa lor.
P2 Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (10)P4 Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (11)P5 Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (9)

4. Poti oferi cateva sfaturi artizanilor la început de drum? De ce crezi că au nevoie pentru a reuşi în acest domeniu?

Să nu renunţe niciodată la pasiunea lor. Când faci ceva din pasiune, nu vei simti nicio zi că munceşti. Cu fiecare creaţie realizată şi cu fiecare proiect terminat, veţi fi cu un pas mai aproape de atingerea visului. “Toate visele tale se pot implini… dacă ai curajul sa le urmezi.” – Walt Elias Disney.

P12 Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (4)

5. Care sunt atu-urile magazinului tău virtual, pe ce pui cel mai mult accentul?

Cel mai important avantaj al magazinului este posibilitatea personalizării tuturor produselor marca Deliciu Mic, pentru a se potrivi personalităţii clienţilor noştri. Uneori am rămas plăcut surprinsă de imaginaţia clienţilor mei, care mi-au dat idei noi, este important să ţii cont de părerile lor. Ei au posibilitatea ca pe lângă ceea ce eu le prezint, să vină cu idei proprii.

P6C Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (18)

P6B Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (17)

6. Spune-ne cum ai început să meştereşti? Ai fost un autodidact?

De mică mi-a plăcut sa meşteresc, sa pictez şi să creez, însă la vremea aceea le consideram simple hobby-uri. Trebuia sa fac ceva “important” cu viaţa mea, nu să  “mor de foame” ca pictor… Asta auzeam aproape zilnic în jurul meu. Din acest motiv, descurajată fiind, am lăsat creionul şi pensula jos pentru 6 ani, ca sa am o meserie reală, de Medic Dentist. O meserie foarte frumoasă şi chiar artistică, însă nu destul cât să-mi permită să-mi continui pasiunea. Aşa ca dupa un an, am intrat la Universitatea de Arte din Bucureşti secţiunea Modă.

P7

Ulterior am creat o colectie speciala pentru colegii din domeniul medical,  dedicata meseriei mele de medic stomatolog. http://deliciumic.blogspot.ro/2013/05/colectia-de-dintisori-bijuterii-in.html. La modelajul pastei polimerice folosesc un instrument mai puţin obişnuit, dar bun la toate, un bisturiu din vremea facultaţii.

P8 Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (15)

Si da, la început m-am auto-învăţat, trăiască Youtube şi artizanii care împartaşesc întregii lumi tehnicile folosite.

P7B Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (2)

7. Târguri, consignaţii comenzi prin poşta română, ce preferi?

Pentru că lucrez exclusiv pe comandă, livrez produsele prin curierat rapid sau prin  Poşta Romana. Clienţii din Bucureşti au posibilitatea de a le ridica direct de la sediu. In acest an am în plan participarea şi la târguri şi expoziţii de profil, este foarte important să fim alături de oameni şi să vedem exact ce îşi doresc.

P13 Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (6)

8. Care este cel mai insolit produs realizat de tine?

Mi-e greu să mă decid.. cred că este un colier ce face parte din Colecţia Medicală, http://deliciumic.blogspot.ro/2013/05/colectia-medicala-bijuterii-handmade.html realizat  din pasta polimerica ce imită medicamentele. Printre pastilele colorate realizate din pastă polimerica, am inserat şi o pastiluţa reala, just for fun! La fel de inedite sunt şi lumânările de botez din Marshmellows comestibile sau nasturei multicolori din pasta polimerică. http://deliciumic.blogspot.ro/2013/05/lumanari-botez.html Mi-e foarte greu să mă decid! Toate proiectele şi figurinele îmi sunt dragi!

P10 Deliciu_Mic_Figurine_Accesorii_Bijuterii_Handmade (5)

În încheiere vreau să vă muţumesc mult pentru acest interviu, mulţumesc prietenilor, familiei, soţului şi baieţelului meu, care imi sunt alături, ma inspira şi ma ajută sa perseverez. Ţin sa le mulţumesc clineţilor mei, fara ei Deliciu Mic ar fi rămas un simplu hobby. Ne vedem pe blogul Deliciu Mic (http://deliciumic.blogspot.ro/) cu noi creaţii şi accesorii inovative.

 Cu drag,

Ana Tudora

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Radu Mihaela

    24 februarie

    Frumoasa creatoare care creeaza minunatii. Felicitari!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share