CITEȘTI

Ep. 21 Aleg să port produse made in Ro: Timea Lasl...

Ep. 21 Aleg să port produse made in Ro: Timea Laslavic

Distribuie articolul:
Share

Am repornit rubrica “Aleg să port handmade/ produse de autor” şi prima care a răspuns provocării noastre este Timea Laslavic, o jurnalistă, traducătoare chic şi artistă în handmade. La această rubrică nu există răspunsuri greşite sau potrivite, dar ne-ar plăcea să credem că detaliile inspiraţionale oferite de Timea sunt general valabile pentru toţi cititorii Revistei Atelierul.

Nume/ prenume Timea Laslavic

Meseria: jurnalist, traducător autorizat, artist handmade (MeAndMine) – www.meandmine.ro

poza1Timea poartă un colier creaţie proprie, fotograf Liza Vicol Guenther

Designerii/ Artizanii preferaţi: AnitaBDesign, TarhunaBijoux, ZuBiju, Anaty

Îmi place să-mi achiziţionez produse made în RO pentru că este foarte important ca banii noștri să rămână în țară. Vreau să susțin producătorii locali – mai ales pe cei mici – și nu marile branduri internaționale, ale căror reprezentanți abia dacă știu pe unde se află România pe hartă. Cumpăr foarte multe alimente de la oamenii din jurul meu care vând așa ceva (carne din gospodării, tăiței făcuți de casă, brânză de la ciobani etc.) și merg destul de des la piață, unde cumpăr de la cei pe ale căror mâini se văd că sunt țărani, și nu revând doar. Tot așa nu mai cumpăr de foarte multă vreme accesorii de pe rafturile de lângă casele de marcat ale marilor magazine de haine (decât foarte rar), ci de la artizani: de la prietenii/cunoștințele care fac handmade, sau de pe internet.

Colier handmade din lemn                                                           Colier din scoici Marieta Pamfil

Îmi place şi încerc să promovez ideea de piese unicat pentru că fac eu însămi handmade, și știu cât suflet se pune în realizarea unui asemenea obiect. Știu că prin achiziționarea unui produs handmade de la un artizan îi ofer acestuia posibilitatea de a pune ceva pe masă, de a achita factura la mobil sau de a plăti ora de balet a fiicei. Aleg să susțin artizanii pentru că frumosul pe care îl creează ei este unul… altfel.

Aleg să port handmade/ produse unicat pentru că îmi subliniază mult mai bine personalitatea. Am cumpărat și purtat accesorii handmade cu mult înainte de a mă apuca eu însămi de asta, și fac asta în continuare. Întotdeauna când am purtat un astfel de obiect oamenii au observat produsul respectiv și am primit complimente pentru el. Când se întâmplă asta spun și povestea accesoriului pe care îl port: că este handmade, l-a făcut cutare persoană și l-am cumpărat pentru că. Până de curând am prezentat și am moderat o emisiune la TVR Timișoara și am purtat atunci, în fiecare ediție, câte un alt colier la gât. Multe dintre ele erau, desigur, handmade. Calitatea fotografiilor lasă puțin de dorit pentru că sunt, de fapt, niște capturi de pe ecran.

                  Colier și inele fimo (autor necunoscut)                                           Broșă handmade AnitaBDesign

Rubrica ”Aleg să port handmade”/ “Aleg să port produse de autor”  îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs handmade sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Cu plăcere, Andreea ZuBiju 🙂

  2. Andreea

    22 februarie

    Iti multumesc draga Timea pentru ca sunt in „Topul” tau 🙂

  3. Mihoc Maria

    21 februarie

    AR TREBUI SA FACA ASA SI ROMANII DE ACASA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share