CITEȘTI

Cutie decorată prin tehnica decoupage ”Marchiz și ...

Cutie decorată prin tehnica decoupage ”Marchiz și Lucia”

Distribuie articolul:
Share

Azi avem un tutorial interesant de decorare a unei cutii pentru bijuterii prin tehnica șervețelului sau decoupage efectuat de Natalia Bulaeva.  Complexitatea aceste lucrări este medie iar timpul de lucru până la 3 ore.

Pregătiți:

– o cutiuță din lemn (cu dimensiunile pe care le doriți),

– vopsele acrilice,

– pensule și spatulă,

– grund,

– un card cu imaginea dorită,

– adeziv,

– vopsea pentru contur pe sticlă de orice culoare,

–  dantelă și o floricică mică pentru decor

Poziționăm imaginea pe cutie și o ajustăm după dimensiune. Aplicăm un strat de grund pe cutia de lemn și apoi lăsăm un pic să se usuce. Apoi, cu bandă adezivă din hârtie, fixăm marginile acestei imagini și o scufundăm în apă.

marchiz și lucia1

Surplusul de apă îl absoarbem cu un șervețel sau o bucată de hârtie și o încleiem pe suprafața dorită. Cu un contur pentru sticlă, indiferent de culoare, trasăm câteva linii pe marginea imaginii și pe părțile laterale ale cutiei.

PicMonkey Collage

În timp ce se usucă conturul, pregătim vopseaua acrilică pentru partea de jos a cutiei. Puteți folosi ce culoare vă place mai mult! Vopsim. Apoi amestecăm alte culori, aici s-au folosit negru și row umber natural. Se aplică pe lateralul părții de sus a cutiei și pe partea de jos a imaginii (în cazul de față).

PicMonkey Collage3

Așteptăm până se usucă. În cea din urmă culoare adăugăm oxid de crom și vopsea albă. Apoi continuăm să lucrăm după tehnica „perie uscată” , ceea ce ar însemna că după ce înmuiem peria în vopsea, o uscăm un pic pe o bucată de hârtie. Fiți atenți ca mișcările să fie de-a lungul fibrelor de lemn și de-a lungul liniilor făcute cu conturul pentru sticlă. Adăugând tot mai mult alb deschidem un pic culoarea texturii și prelucrăm marginile tabloului.

PicMonkey Collage4

Pentru a avea o culoare mai aprinsă, punem pe partea inversă a spatulei mai mult roșu și aplicăm pe partea inferioară a cutiei.

PicMonkey Collage5

Dacă vreți să intensificați această culoare, puteți pune câteva accente de culoare pe bluza și cerceii Luciei și pe năsucul lui Marchiz. Acoperim cutia cu lac mat și adăugăm dantela și floricica.

PicMonkey Collage6

PicMonkey Collage7

Să aveți spor !

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share