CITEȘTI

Bijuteriile din lemn: inspiraţie rurală vs design ...

Bijuteriile din lemn: inspiraţie rurală vs design modern

Distribuie articolul:
Share

Hey, Rucsi sunt! Astăzi sunt într-o dispoziție puțin melancolică. În imensa cutie cu bijuterii şi mărgele am găsit primul meu colier, primit cadou de la tata. L-am primit în vara anului 1995, la Sibiu. Este nepreţuit !

20140528_100921_0

colier din colecția personală

Odată cu această  redescoperire, am gasit din nou inspiraţie pentru un nou articol. Ce ar fi să vorbim puţin despre bijuteriile confecţionate din lemn?

Ce ne încântă cel mai mult? Inspiraţia autohtonă sau designul modern? Ei bine, cred că merită să le încercăm pe amândouă. Promovez stilul autohton, deoarece iile sunt din nou în trend, aş spune chiar mai căutate ca niciodată, şi merită să le accesorizăm pe măsură. Cum am putea oare să promovăm mai eficient handmade-ul românesc tradiţional?

dsc_8726

colier tradiţional

cercei lemn ghinde sfoara byElenaEilien cercei lemn sfoara byElenaEilien

sursă cercei

Când văd bijuteriile moderne din lemn, nu ştiu de ce, îmi vine în minte o femeie frumoasă îmbrăcată în verde, care miroase a aer proaspăt de pădure, și mă văd mai legată de natură.

Cred că fiecare dintre voi are un stil preferat sau măcar este în curs de descoperire a unui stil personal, și deşi acel stil predomină, nu îl adoptăm în permanenţă. Este imposibil să nu găseşti măcar o bijuterie pe placul tău din gama altui stil. Deci oricâte ii ai purta, accesorizate de bijuterii tradiţionale, trebuie să încerci neapărat și un accesoriu lemnos modern accesorizat la o ţinută lejeră de vară, ca să te conectezi puţin cu natura.

Mă opresc aici momentan, în următoarele articole te instig la descoperirea mai profundă a handmade-ului. Eu îţi prezint, tu citeşti şi alegi ce porţi.

Accesorizare inteligentă !

il_570xN.291669112

cercei lemn

il_570xN.473164426_44d1

brăţară lemn

VanessaChewDesigns_BibM

colier statement lemn

240661173807410358nxtpTBpcc

cercei din lemn brodaţi

Arabesque-Wooden-Ring

inel lemn

Untitled-1-copy-760x398

bijuterii lemn

Blavarp_09 Blavarp_NEW_01

coliere lemn

Fotor052718461_0

cercei lemn pictati

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

După cum îmi place să spun, am o biografie ...pestriță. Am terminat un liceu cu profil de filologie, am urmat ASE, care este la polul opus activității mele din liceu. Am brevet de marinar :)), am lucrat în vânzări, marketing, producție. Sunt designer de produs la Crazy Craft, scriu pentru Atelierul cu cel mai mare drag, am un blog personal unde scriu despre orice îmi vine în minte și am cea mai grea dar frumoasă meserie din lume, solicitantă 24 h din 24: mamă.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] mai scris la modul general articole despre accesoriile din lemn, însă de data aceasta vreau să vă prezint un designer de bijuterii cu totul special. […]

  2. […] Citește continuarea articolului escis exclusiv pentru Revista Atelierul aici. […]

  3. […] mai scris la modul general articole despre accesoriile din lemn, însă de data aceasta vreau să vă prezint un designer de bijuterii cu totul special. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share