CITEȘTI

Atelierul artizanului – între vis şi realita...

Atelierul artizanului – între vis şi realitate

Distribuie articolul:
Share

Cum pot să am un atelier funcţional şi bine organizat?

Ideea acestui articol este de fapt o instigare la interacţionare a tuturor artizanilor, care vor să ne împartăşească ideile şi experienţele lor cu privire la construirea / încropirea atelierului ideal. Este un subiect motivaţional.

Sunt Rucsandra, şi o să divaghez puţin, cu voia voastră, mamele mă vor înţelege cu siguranţă. Este o întrebare care îmi aleargă în minte de când am devenit mamă. Chiar, aşa, cum pot să am un atelier funcţional şi bine organizat?

Cu siguranţă multe dintre voi şi-au intensficat activitatea mesteşugarească odată cu concediul de creşte a copilului. Moi aussi! Doar că în această perioadă noţiunea de timp este relativă. Ai timp, dar de fapt, nu ştii ce să faci mai întâi 🙂 Nimic nu este de lăsat pe mâine…doar instrumentele de lucru, poate.

Să presupunem că ai găsit o buclă de timp, doarme copilul şi începi să lucrezi, eşti de neoprit, deţii controlul asupra casei. La un moment dat, dacă ai un copilaş cumințel şi ai reuşit să fructifici această primă perioadă din concediul tau, concluzionezi că a început să meargă şi trage de tot ce prinde. Ok ! Noţiunea de atelier în mod clar nu există până nu găseşti ajutor din partea bunicilor sau copii tăi depaşesc cel puțin vârsta de 3-4 ani, şi te poti face înţeleasă, când spui că nu e voie acolo.

Mămicilor, toate am început să lucrăm pe masa din sufragerie, cu pătuţul sau ţarcul lângă noi. Eu am avut o masă reglabilă pe înălţime, atâta am înălţat-o că la un moment dat nu mai vedeam la televizor şi am vandut-o. Soluţia pe care am adoptat-o în acest moment este construcţia unei mese înalte de bar cu scaune. Cred ca am scăpat de griji o perioadă.

Dar VISUL MEU este o cameră albă, mare şi luminoasă, bine pusă la punct, organizată, unde să pot lăsa lucrările la uscat în pace, să am spaţiu pentru un cort foto mic, rafturi pentru materiale şi un rastel de depozitare a lucrărilor finalizate, neapărat cu două mese de lucru (una pentru work in progress şi a doua pentru lucrările abandonate momentan, din cauza unei idei revelatoare) şi un scaun super confortabil . Aaaaaa şi cheie la ușă, evident :)) va fi numai locul MEU.

Îmi doresc acest lucru pentru noi toţi, deoarece spaţiul în care lucrezi te inspiră pozitiv şi cred că este extrem de important, reflectă o lumină puternică asupra creaţiilor finale, a calităţii lor, a modului de depozitare şi a modului de prezentare online. Când spun prezentare online, mă refer la acel locşor din casa oricui, care este imperios necesar pentru realizarea fotografiilor de produs. Nu poate fi orice loc, ne trebuie condiţii optime pentru ca pozele să iasă cât mai frumoase.

Concluzia este că până ajungi să investeşti într-un spaţiu de lucru extrem de util şi bine pus la punct, nu renunţa la visul tău incă, chiar dacă ai un colţ de masă şi un scaun şubred, vei ajunge acolo dacă îţi doreşti cu adevărat!

Creativitate nelimitată vă doresc ! Și reveniţi cu impresii, sfaturi şi idei.

Fotor0528164145

sursa foto

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share