CITEȘTI

Curs practic de pictură: Arta Portretului

Curs practic de pictură: Arta Portretului

Distribuie articolul:
Share

Fundaţia Calea Victoriei vă invită începând de miercuri, 24 septembrie, la Cursul de pictură: Arta Portretului. Exersăm diferite tipuri de portret: academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatură, alături de artista Maria Irina Bălan.

Abordând lucrurile într-o manieră relaxată, învăţăm despre secretele şi bogăţia de sens pe care o poate transmite un portret. Vom afla cum, cu ajutorul liniilor şi petelor de culoare, putem surprinde caracterul persoanelor portretizate. În funcţie de starea pe care vrem ca portretul nostru să o transmită, vom aborda stiluri diferite.

afis curs portret

La acest curs, vom aborda mai multe tehnici, unele dintre ele clasice (desen), metode păstrate de la marii artişti din istoria artei.

La sfârşitul celor trei întâlniri ale cursului de pictură, vom avea trei portrete, realizate în stiluri şi tehnici diferite (desen, pictură şi colaj) şi vom fi dobândit noţiunile de bază pentru realizarea unei lucrări din cele mai importante unghiuri (frontal, profil şi semiprofil).

Temele cursului de pictură sunt:

  1. Noţiuni de bază despre desen şi caracteristicile unui portret. Desen în creion şi cărbune pe hârtie.
  2. Portret în culoare
  3. Compoziţie cu portret. Tehnică mixtă pe carton (desen, pictură, colaj).

Lector: Maria Irina Bălan

Data începere: 24 septembrie 2014; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 3; Frecvenţa: săptămânal, miercuri

Cost: 180 ron; Cost redus (card fidelitate, studenţi, pensionari): 160 ron

 

Locul desfăşurării: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

înscrieri la [email protected]

Detalii pe www.victoriei.ro

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share