CITEȘTI

Design de Crăciun – rustic

Design de Crăciun – rustic

Distribuie articolul:
Share

Astăzi vorbim despre designul de Crăciun rustic.

Stilul rustic e cel care aduce în casele noastre atmosfera cabanelor de la munte, colorate în nuanțe lemnoase cu accente de roșu cărămiziu și verde de brad. Cu pături călduroase și multe lumânări, stilul rustic e aparent sobru dar foarte călduros.

Cu mobilierul și decorațiunile realizate mai ales din lemn, dar și fier sau piatră, stilul rustic este fără îndoială un stil natural. Dintre materialele textile pânza de sac e cel mai des întâlnită în designul rustic. Lâna, pielea și bumbacul gros sunt și ele folosite pentru a completa stilul. Sfoara și dantela sunt accente importante care scot în evidență decorațiunile și ornamentele rustice. Iar pentru un efect complet nu poți uita de materialele cadrilate și de obiectele făcute din lemn recuperat și recondiționat.

Elementele sunt și ele în principal naturale: crenguțe diverse și conuri de brad luminate de lumânări și decorate cu funde roșii.

colaj craciun rustic

Bradul rustic se decorează cel mai bine cu ornamente făcute din sfoară, iar coronița de la intrare e făcută aproape integral din crengi. Pernele îmbrăcate în lână tricotată (sau de ce nu, pulovere vechi) dau un plus de comfort. Iar masa de Crăciun va arăta excelent cu platouri și suporturi de lumânări lemnoase.

handmade craciun rustic1. Ornament    2. Coroniță

3. Ornament   4. Perne tricotate

5. Platou de lemn  6. Suport de lumânări

Ornamentele de brad le poți face chiar tu, fie folosind conuri de brad (cele din imagine sunt înălbite cu clor) sau bucăți de lemn și crenguțe tăiate. Pentru un brad în stil rustic n-ai nevoie de beteală, doar de o fâșie lungă de pânză de sac. Pereții îi poți decora cu o mare stea din pânză roșie sau cu placaje de lemn recondiționat pe care ai pictat urări de sărbătoare. Iar pentru masă poți face un decor natural în cești sau forme vechi de prăjituri. Și nu uita de fața de masă, cea din pânză de sac cu accente de dantelă e perfectă pentru stilul rustic.

diy craciun rustic

1. Ornament   2. Decor pentru masă

3. Stea textilă   4. Decor pentru masă

5. Față de masă   6. Ornamente din conri de brad – tutorial

7. Placaj decorat  8. Ghirlandă din pânză de sac

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share