Plic croșetat

Distribuie articolul:
Share

Da, croșetează un plic, dar nu pentru a-l trimite prin poștă, ci pentru a ascunde în el obiectele mici pe care dorești să le faci cadou. Iubitorii de handmade se vor bucura să primească un cadou personalizat până la cele mai mici detalii. Asemeni unui plic din hârtie, plicul croșetat are ca formă de bază un pătrat. De la pătrat la plicul final, totul depinde la un moment dat de imaginație.

2015-01-11 11.24.48

Materiale: ață de croșetat și o croșetă potrivită (am folosit un fir de bumbac și o croșeta numărul 3), nasturi, ac și ață de cusut.

Dificultate: proiect pentru începători.

Puncte de lucru: lănțișor, picioruș dublu.

2015-01-11 10.44.59

Iată cum să faci:

r1 – Croșetezi un lănțișor cu 35 de ochiuri.

r2 – Croșetezi un picioruș dublu în al doilea ochi din lănțișor, de la croșetă, apoi piciorușe duble în fiecare ochi, până la sfărșit. Lănțișor cu un ochi, întorci lucrul.

r3 – r23 – Piciorușe duble în fiecare ochi din lucru. La capăt de rând croșetezi un lănțișor cu un ochi și întorci lucrul pentru rândul următor. Te oprești când ai obținut un pătrat.

Ema's Decorations

Pentru a coase plicul, așezi pătratul cu un vârf în sus și unești celelalte 3 vârfuri în mijloc. Coși laturile. Atașezi un nasture chiar în punctul de întâlnire a celor 3 vârfuri.

2015-01-10 17.11.07

Pe vârful de sus poți coase o floare croșetată, o inimioară sau orice alt accesoriu care te ajută să închizi plicul. Eu am croșetat o inimioară după tutorialul de anul trecut.

2015-01-11 11.25.42

Plicul tău e gata. Ce vei ascunde în el?

Ema's Decorations

Dacă ai croșetat un plic după acest tutorial, trimite-ne pe adresa [email protected] pozele tale semnate cu watermark.

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Ema ce fain a iesit pliculetul :D! E ideal pentru a ascunde in el lucrusoare handmade delicate 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share