CITEȘTI

Cadouri de nuntă: 10 ilustrații semnate de artiști...

Cadouri de nuntă: 10 ilustrații semnate de artiști români

Distribuie articolul:
Share

Înaintea Erei Internetului, apropierea unei nunți la care erai invitat te punea de multe ori pe drumuri întortocheate în căutarea unui cadou potrivit.

Acum, când le ai pe toate la-ndemână (trăiască online shop-urile!), dai nas în nas cu alt dinozaur: prea multe opțiuni. Și-ncepi să tai de pe listă: setul de oale pe care sigur o să-l primească mirii de la vreo mătușă gospodină, paharele de cristal – cu care-o să vină la braț o vecină invitată de dragul părinților, pernele și cuverturile – se știe, sunt zestre de la bunici, la electrocasnice nici n-are rost să te uiți, sigur au de toate, că doar locuiesc împreună de ceva timp deja.Revista Atelierul1

Simți că te apropii ușor-ușor, îți mai rămân doar câteva coordonate care te conduc către cadoul perfect: să aibă un mesaj frumos, să-i bucure și să-i reprezinte pe amândoi, să se asorteze cu momentul, să merite păstrat o viață, să fie autentic și să le amintească mereu cu drag de la cine l-au primit.

Tragi aer în piept și, în toată hoinăreala asta de la un colț al internetului la altul, îndrăznești să spui un „Evrika” șoptit: dintre toate comorile peste care-ai dat (și pe care le-ai pin-uit una câte una, fiecare pe raftul ei), te oprești în fața celei mai colorate vitrine virtuale.

Câteva sute de ilustrații românești îți fac cu ochiul, dar ai o misiune de îndeplinit, așa că-ți faci ordine-ntre idei și pui la punct un top cu preferatele tale

1. Family Portrait, ilustrată de Veronica Neacșu

E greu să alegi dintre familiile de iepuri și pisici ilustrate de Vero. Au o drăgălășenie aparte și-ți fac poftă de inventat povești.

2.Love me și 3.Valentine, de Mădălina Andronic

Ilustrațiile Mădălinei Andronic sunt rețete de succes pentru un cadou reușit, e lucru dovedit. E unul dintre cei mai îndrăgiți ilustratori români, atât în țară, cât și în afară, și e și evident de ce.

Revista-Atelierul_-Madalina

4. Les Acrobates și 5.Les Amoureux, de Răzvan Cornici

Răzvan e unul dintre puținii artiști români care ilustrează decupând / decupează ilustrând. Dacă tinerii însurăței au și-un cățel simpatic pe-acasă, Les Amoureux e ilustrația perfectă. Dacă-s dansatori flexibili sau sprinteni alergători, sigur ar zâmbi complice la fiecare rendez-vous cu Les Acrobates.

Revista-Atelierul_new

6. In the mood for love, de Adriana Oprița

O inimă mare și-ncă o mie de inimioare, pentru un cuplu drăgăstos peste măsură.

Revista Atelierul_67. Love tree, de Cristiana Radu

Ilustrația care poartă cu ea și cea mai frumoasă urare pentru un cuplu proaspăt căsătorit:

Revista Atelierul_78. Show you love, de Veronica Neacșu

Cinci personaje haioase care te îndeamnă să-i arăți că-l/ că o iubești în fiecare zi.

Revista Atelierul_8

9. Anchor, de Andrei Robu

Îți amintești că și-ar dori să vadă Parisul în luna de miere, voilà, așa e mai aproape!

Revista Atelierul 910.The Abduction from the Seraglio, de Ghica Popa

Dacă ai de-a face cu niște admiratori ai amintirilor cu carpete și mileuri, nostalgici care au un simț al umorului avansat: o Răpire din Serai reinterpretată în stilul inconfundabil al lui Ghica Popa, întinsă pe-o pânză uriașă, ar fi un cadou memorabil și de colecție, cu siguranță.

Revista Atelierul10

Ilustrațiile din galeria online Colorhood.com sunt printuri de artă în ediții limitate, semnate de artiști români și însoțite de certificate de autenticitate (cu însemnele galeriei și câteva date despre lucrare – titlul, numele artistului, numărul de serie). Sunt imprimate pe o hârtie specială (fine art textured, 270 g) sau pe pânză, printr-o tehnică avansată, numită Giclée, tehnică folosită de marile muzee de artă contemporană din toată lumea tocmai pentru fidelitatea cu care sunt redate detaliile lucrărilor reproduse (multor artiști li s-a întâmplat să nu poată distinge originalul așezat lângă o astfel de reproducere). În condiții optime, ferite de umiditate sau lumină solară directă, printurile de artă își păstrează calitatea aproximativ 200 de ani, ceea ce le poate transforma în mici, dar prețioase moșteniri.

Dacă o ilustrație este printată pe pânză și întinsă pe șasiu de lemn, nu mai este necesară căutarea unei rame potrivite, aceasta putând fi așezată direct pe perete. Cele imprimate pe hârtie, în schimb, pot fi înrămate cu ușurință în rame handmade sau rame de dimensiuni standard din magazinele de mobilă și decorațiuni interioare.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share