CITEȘTI

Inspirație de Crăciun – un mic sat luminos

Inspirație de Crăciun – un mic sat luminos

Distribuie articolul:
Share

Crăciunul se apropie cu pași repezi iar noi am început deja să pregătim ornamente și decorațiuni de sezon. Pentru început ne-am propus să te inspirăm să-ți creezi propriul sat de Crăciun, ca o alternativă creativă de decor festiv. Ai nevoie doar de hârtie sau carton, foarfecă, lumini de brad, puțină îndemânare la desen sau o imprimantă.

Primul proiect pe care l-am găsit a fost un sat de hârtie cu clădirii și elemente ilustrate. Mi-a plăcut foarte mult atenția la detaliu cu care sunt făcute ilustrațiile și m-am bucurat să aflu că sunt toate disponibile ca șablon gratuit. Ca să-ți faci și tu propriul sat trebuie doar să printezi elementele și să le decupezi,

sat de Craciun - Revista Atelierul 1

Sat de Crăciun ilustrat

Al doilea sat care mi-a atras atenția este compus în întregime din siluete de case, cu multe ferestre decupate. Este cu siguranță un proiect care cere multă răbdare, dar rezultatul este pe măsură, iar autoarea pune la dispozitie un PDF cu șablonul gratuit.

sat de Craciun - Revista Atelierul 2

Sat de Crăciun din siluete

Al treilea proiect e unul mai simplu – un sat compus din case individuale, făcute din tuburi de carton. Ce-mi place cel mai mult la proiectul ăsta e că poți face cât de multe case vrei, de înălțimi și culori diferite. Le poți pune lumânări pe LED în interior și să-ți imaginezi că micul tău sat e locuit de elfi.

sat de Craciun - Revista Atelierul 3

Sat de Crăciun din tuburi de carton

Următorul proiet este pentru cei care vor un element de decor puternic, care să iasă în evidență. Decupat din carton negru sau, de ce nu, roșu, satul va atrage cu siguranță toate privirile.

sat de Craciun - Revista Atelierul 4

Sat de Crăciun pe perete

Dacă ai hârtie autocolantă atunci te poți folosi de o siluetă de sat pentru a-ți decora geamurile. Așa nu trebuie să-ți mai faci griji de spațiul pe care l-ar ocupa satul tău și ai avea parte de o priveliște mai frumoasă.

sat de Craciun - Revista Atelierul 5

Sat de Crăciun pe geam

Ultimul sat este făcut din case tridimensionale, decupate din hârtie, decorate cu hârtie semitransparentă si luminate cu lumânări electrice pentru a crea un decor jucăuș.

sat de Craciun - Revista Atelierul 6

Sat de Crăciun tridimensional

Tu ai făcut vreodată un sat de Crăciun? Trimite-ne câteva poze pe adresa [email protected] și o să le publicăm în următorul PDF Atelierul de Crăciun.

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Marius

    22 decembrie

    arata foarte frumos, ca un tablou perfect de Craciun.

  2. Rux Copilarim

    13 decembrie

    Ce idei frumoase!!

  3. […] câteva zile v-am arătat cât de frumoase sunt sătucele de Crăciun și cum pot contribui la completarea unui decor festiv. Mie mi-au plăcut foarte mult, așa că […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share