CITEȘTI

”Augsburg Christkindlesmarkt” – unul dintre ...

”Augsburg Christkindlesmarkt” – unul dintre cele mai vechi și mai frumoase târguri de Crăciun din Germania.

Distribuie articolul:
Share

”Augsburg Christkindlesmarkt” este unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Germania. Arhitectura renascentistă a Primăriei (Rathaus) și Turnul Perlach de 500 de ani servesc drept decor unic pentru acest târg. Istoria acestui târg ne duce în trecut, în anul 1498 când se numea “Lebkuchenmarkt”, adică târgul turtelor dulci, și a servit drept spațiu de vânzare pentru „Lebzelter” (brutari de turtă dulce). Astăzi el este unul dintre cele mai vechi și mai frumoase târguri de Crăciun din Germania. De la data de 23 noiembrie până la 24 decembrie, târgul cu ale lui aproximativ 150 de tarabe cu produse de artă și artizanat, delicii culinare tradiționale și ”Glühwein” fierbinte (vin fiert) , își așteaptă vizitatorii. Oaspeții târgului pot vizita „Sala de Aur” a Consiliului Local sau Turnul Perlach cu o înălțime de 70 de metri de unde se poate vedea Augsburgul în toată splendoarea lui.  Acest turn a fost construit în anul 1182 și era mai scurt decât este acum. În anul 1614, când se făceau lucrări de reconstruire de către Elias Holl a Primăriei (Rathaus), turnul a fost și el înălțat pînă la 70 de metri. În plus, turnul a fost echipat cu un clopot și lanternă.IMG_0859 IMG_0857 IMG_0854 IMG_0851 IMG_0850

Lângă pomul de Crăciun de la târg, veți mai vedea și o piramidă de Craciun cu figurine de îngeri (cu înălțime de 8 metri). Acestea sunt o indicație a tradiționalului “Engelesspiel”. De o frumusețe unică și îndrăgită de toți cetățenii Augsburgului, este ”Engelesspiel” (spectacolul îngerilor).  23 îngeri apar pe tribuna Primăriei care le servește drept scenă și formează un Advent calendar gigant. ”Augsburger Engelesspiel” are loc în fiecare vineri, sâmbătă și duminică la ora 18:00. O excepție este data de 23 decembrie: În această zi îngerii apar doar la ora 19:00 în fața primăriei iar apoi coboară pe scări în spatele primăriei.

IMG_0881 IMG_0876 IMG_0875 IMG_0874 IMG_0873 IMG_0871

Îngerii sunt tineri din Augsburg care sunt special aleși pentru această sarcină. Pe lîngă faptul că trebuie să arate bine, ”îngerii” trebuie să aibă și abilități muzicale. ”Engelesspiel” a fost inventat de fostul director al turismului în Augsburg, Fritz Kleiber, în 1977. S-a inspirat acesta de la o pictură de Hans Holbein.

IMG_0870 IMG_0869 IMG_0867 IMG_0863 IMG_0862 IMG_0861 IMG_0860

Pe Internet puteți găsi câteva videoclipuri, dar acestea pot reda doar parțial atmosfera minunată a spectacolului. Așadar, dacă nu ați vizitat niciodată târgul de Crăciun din Augsburg, acum e timpul s-o faceți!  : )

 

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share