Dacă nu mergem noi la mare…

Distribuie articolul:
Share

De fapt, am intrat deja în sezonul de stat la plajă și îmbăiat în mare. Fie că avem sau nu vreme să ajungem pe malul mării în următoarele săptămâni, sezonul e cum nu se poate mai potrivit să purtăm bijuterii din scoici și cochilii. În ce mă privește, am o adevărată colecție de accesorii din scoici: în fiecare an caut „noile modele” la vânzătorii de pe litoral, dar e vorba, bineînțeles, de elemente înșirate pe gută (frumoase, nimic de zis), nu de piese elaborate.

Și așa am ajuns să caut bijuterii cu autor cunoscut, eventual care să poată fi purtate și în restul anului, nu doar acum. Creatori din toată lumea au fost fascinați și inspirați de formele vietăților marine, dar integrarea cochiliilor adevărate în bijuterii e apanajul domeniului handmade.

Majoritatea accesoriilor pe care le-am descoperit sunt coliere sau pandantive, dar am dat și peste câțiva cercei (unde se folosesc în general cochilii mai mici) și câteva brățări. Din punct de vedere practic, bijuteriile de purtat la gât sunt preferabile brățărilor, pentru că nu se mișcă prea mult, pe când brățările au tendința să se agațe, să alunece și să fie lovite – eventual sparte – mai des (un aspect în care am mare experiență!).

Surse imagini

Colier Bohemian Sin, România — Colier Sojourn Curiosities, SUA — Colier Doar un hobby, România — Cercei NK. Collections, SUA — Pandantiv sferă de sticlă Somemagic, Lituania — Pandantive Sertarul cu surprize, România — Pandantiv Gailavira, SUA — Colier Dragonfly HM Jewelry, Regatul Unit — Medalion Colori Preziosi, Italia — Pandantiv Perfectly Twisted, SUA — Colier SemraAscioglu, Turcia.

Sugestiile de mai sus includ creații din mai multe țări, dovadă a faptului că aceste materiale inspiră oameni de pretutindeni atât în confecționarea, cât și în purtarea bijuteriilor handmade conținând scoici și cochilii.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] câteva săptămâni în urmă ne gândeam la mare, la scoici și la bijuterii făcute din ele, care merg de minune cu o ținută de plajă. Acum, că vara se mișcă încetul cu încetul spre […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share