CITEȘTI

Globulețe din mărgele și paiete pentru un Crăciun ...

Globulețe din mărgele și paiete pentru un Crăciun magic.

Distribuie articolul:
Share

Serile de noimbrie târziu cu aerul rece și umed, cu miros de fum de la hogeagurile caselor mă inspiră să creez globulețele mele unice pentru bradul de Crăciun. De mai bine de 7 ani meșteresc globulețe după o metodă proprie pentru prieteni și oameni speciali. Anul acesta vreau să împart cu voi secretul acestora. Este un lucru foarte migălos și veți avea nevoie de foarte multă răbdare pentru a face un astfel de globuleț, dar rezultatul, sunt sigură, vă va bucura enorm.

Așadar veți avea nevoie de:
1. un glob din plastic sau polistiren
2. paiete rotunde
3. mărgele de nisip potrivite după culoarea paietelor (bineînțeles puteți alege și alte culori dacă doriți)
4. ac cu urechea îngustă, special pentru înșiruirea mărgelelor de nisip
5. ață pentru mărgele sau fir de cusut transparent (poliester)
6. foarfecă
7. croșetă de 1.25 sau 2.0 mm și fir de croșetat
8. clei universal

Pentru început, va trebui să croșetați o husă pentru globuleț. Urmăriți imaginile de mai jos.

globulet-1_178După aceasta coaseți în mod circular paietele și mărgeluțele direct pe husa globulețului începând de sus în jos. Îmbrăcați o paietă pe ac, apoi culegeți trei mărgeluțe și introduceți acul în găurica paietei, astfel ca mărgeluțele să fie prinse în mijlocul paietei. Potriviți paieta cu mărgele în așa mod încât să nu existe spațiu între ele.

globulet-2_234Repetați operațiunea până ați îmbrăcat globulețul în totalitate. Aveți grijă să faceți un nod trainic pentru a fi siguri că globulețul va rezista mulți, mulți ani. Dacă ați optat pentru un globuleț din plastic, nu uitați să încleiați la loc suportul de care prindeți fundița pentru a putea fi atârnat pe brad. (Îmi cer scuze pentru diferența de culori din imagini. Unele poze au fost făcute cu telefonul, iar altele cu aparatul foto).

globulet-3Unii prieteni folosesc ca decor globulețele făcute de mine, indiferent de anotimp. Acestea sunt o completare perfectă pentru decorul de masă de exemplu, dar fiind agățate pe crengile de brad arată fantastic! Spor la treabă și multă multă răbdare!
globulet-bradSper tare mult că vă plac lucrările mele!  Vă invit să vizitați și pagina mea –  Kreativ Løve. Pentru fiecare apreciere, vă mulțumesc frumos. : )
Sărbători minunate să aveți!

Save

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. E foarte reusit! Weekendul asta si asa aveam de gand sa lenevesc, cred ca voi face cateva :D. Cred ca anul asta vom avea un brad special.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share