Un Crăciun neconvențional

http://www.pursuitist.in/electric-light-bulb-christmas-tree-gold-reindeer-four-seasons-hotel-george-v-paris/
Distribuie articolul:
Share

Brazii de Crăciun sunt principalele piese ale sărbătorii de iarnă dragi tuturor. Și atunci când câteodată ne plictisim de bradul clasic, ne punem pe schimbări. Inspirația, imaginația și uneori plictiseala ne face creativi. Ne face să ne gândim cum să păstrăm doar forma, utilizând materiale diferite, uneori trăsnite, chiar incredibile și să scontăm pe efectul final care în unele cazuri este wow!

1.Doi italieni împreună cu un grup de arhitecți au creat un brad format din 1000 de corpuri din sticlă de Murano care au devenit o creație unică, colorată și vie, de reținut.

2. Și o banală umbrelă poate fi  folosită la crearea unui brad, dar nu orice umbrela, ci una aurie, reflectorizanta, cu irizări metalice, a unui creator de succes din industria modei, Burberry. Mai mult de 100 de umbrele și încă 77000 de luminițe, care legate cu multe motorașe, urmăreau mișcările oaspeților pe scară, la coborâre, pomul de Crăciun a rămas în analele designului inventiv.

3. Delicioasele macarons dispuse pe un suport conic, au devenit substanța și materialul unui brad colorat pentru pofticioși care va fi desigur devorat după sau în timpul sărbătorilor, pe nevăzute. Bradul alcătuit din 8000 de piese de macarons a fost expus în luxosul hotel de 5 stele ,,Carlton-Ritz” în state.

macaron-holiday-tree-rc-charlotte-2

http://pursuitist.com/ritz-carlton-charlotte-unveils-christmas-tree-made-8000-french-macarons/

4. Și alte hoteluri, pentru a-și impresiona clienții, apelează la idei creative pe care nu le uiți ușor, unicate care în fiecare an transformă locul în care se află  în scene din ce în ce mai dramatice, efectul teatral al acestora fiind deplin. În Paris, în holul hotelului ,,Four Seasons George V” unde un brad format din oglinzi aurite, înconjurat de doi cerbi imenși formează un ansamblu extrem de lucios-kitchios care impresionează nu numai prin apariție, ci și prin nume, Sexy Golden Raindeer!

5. Mai așezați, cei din Shanghai,  au creat un brad din sticle de bere, mizând pe gustul vizitatorilor bărbați care au visat desigur la consumul celor 1000 de sticle din care este format, în timp, în funcție de posibilități.

6. Cănile și farfuriile de porțelan au devenit materia primă pentru un brad în Belgia, unde cele 5000 de piese de colecție au dus la înălțarea unui brad de o înălțime impresionantă de 9 m, cu un diametru de 5  și o idee unică de a folosi obiectele uzuale casnice la altceva decât pentru ce suntem obișnuiți.

7. Dacă cineva credea că săniile sunt doar pentru a aluneca pe o pârtie s-a înșelat. Construite și legate cu puțină îndemânare pot fi clădite împreună pentru a face impresie asupra celor care încă se îndoiesc că pot fi folosite altcumva.

8. Brioșele cu cremă cunoscute sub numele de cupcake-urile sunt un alt material din care s-au creat brazi de sărbătoare delicioși. Pe o masă festivă o asemenea construcție devine piesa de rezistență pentru gurmanzi și desigur primii care vor distruge creația vor fi copiii.

9. Cravatele, simbolul eleganței masculine, au dat idei unui designer vestimentar pentru a îmbrăca un con ce simbolizează un brad de Crăciun. Ideea de eleganță masculină a îmbrăcat forma de sărbătoare, iar cele 300 de cravate doar cu dungi orientate în aceeași direcție au fost alese, întinse și cusute pe scheletul conic.

10.  Dar pentru că ideile mai speciale apar de unde nu te aștepți o simplă cămașa albă a casei de moda Hermes a îmbrăcat un triunghi cu  vârful tăiat la o expoziție caritabilă. Bineințeles că o asemenea cămașa are atârnată de gât și o cravată, tot ansamblul fiind suspendat pe un picior, creația artistei a învins clasicul brad care privește intrigat intrusul.

11. Dar cum ideile de a crea un pom de sărbătoare din absolut orice nu încetează să ne minuneze, un chef bucătar japonez a clădit multe piese de sushi pentru a înlocui prețiosul copac cu unul care poate fi devorat și uite așa mai protejăm și noi natura.

12.  Banalele creioane ordonate și orientate în direcția potrivită au reușit după lungi luni de muncă depusă de un cuplu soț-soție din Dallas a fi asamblate, iar la final rezultatul să fie bizareria din fotografie, destul de simbolică pentru un brad de Crăciun.

13. Organizația ,,Salvați Copiii România” a organizat în 2013,  la Bucharest  Design Center cu ajutorul designerilor vestimentari și nu numai un concurs pentru cel mai frumos brad de Crăciun, banii rezultați fiind donați copiilor în nevoie. Conul, din corian alb și globuri colorate de poliester a fost câștigătorul trofeului.

14. Aurul cel mai pur a devenit materie primă pentru un brad delicat si strălucitor, desigur, cu o valoare de 2 milioane de $ și cu o greutate de aproximativ 12 kg,  realizat în Tokio de către 15 meșteri bijutieri cărora le-au trebuit patru luni să îl ridice și să îl finiseze.

15. Pantofii, eterna problemă sau preocupare feminină, au devenit piesa folosită la creația unui brad de Crăciun neconformist al firmei Louboutin din Franța care a suspendat același model alb-roșu fără toc, replicat în multe exemplare cocoțate pe un stand metalic în a cărui vârf tronează un model sclipicios. Toate bune și frumoase, mai ales pentru iubitoarele de încălțări de lux, deoarece oglinzile între care este expus face ca acesta să fie replicat la nesfârșit.

16. Ursuleții de pluș au devenit și ei inspirația pentru crearea unui brad măreț care a făcut deliciul copiilor cu siguranță și nu numai.

Save

Save

Comentarii

Când nu lucrez, visez, călătoresc sau citesc, mă bucur de soare, sunt o ființă solară, născută primăvara, iubitoare de viață și cărți. De-a lungul vieții am schimbat meserii, țări, limbi, culturi, continente, dar profesiunea de credință a fost dragostea: de carte, de familie, de creație. Am lucrat cu copiii și de la ei am învățat iubirea necondiționată, am stat în natură și ea mi-a insuflat grija pentru cei apropiați, am schimbat orașe și de aici am aflat că tot ceea ce faci trebuie făcut cu rost, am avut suișuri și coborâșuri și acestea m-au făcut mai înțeleaptă și mai răbdătoare. Admir tot ceea ce lumea creează și aduce din profunzimile personale la suprafață, fiecare om este unic, irepetabil și poate lăsa ceva la fel în urma sa.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share