CITEȘTI

Un nou trend de lifestyle – expoziția la Timişoara...

Un nou trend de lifestyle – expoziția la Timişoara

Distribuie articolul:
Share

Expoziţia “Un nou trend de lifestyle”, după ediția-pilot din București, va fi prezentă şi în Timişoara între 29 iunie și 12 iulie, la Galeria Subterană (str. Augustin Pacha, nr. 8), vernisajul având loc pe 29 iunie 2017, de la ora 19.00.

Evenimentul, curatoriat de Mihaela Ion, prin intermediul Revistei Atelierul, şi realizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş, îi aduce pe designerii Liliana Stoica (RO), Ciprian Manda (RO) şi Angela Ciobanu (AT/RO), fiecare venind cu un stil propriu pentru produsele expuse, mobilier, tablouri 3D din lemn reciclat şi bijuterii contemporane.

FB Event (Share& Attend): https://www.facebook.com/events/1113027592175264/

Obiectele de autor au spart bariera artei contemporane şi locul lor este în cadrul galeriilor de artă şi al muzeelor. Sunt necesare  spaţii de consum de cultură ale industriilor creative şi culturale româneşti, iar expoziţia Un nou trend de lifestyle  îşi propune să aducă mai aproape creatorii de produse de publicul din Timișoara. Fiecare exponat are o poveste, o compoziţie diferită, dar toate produsele sunt realizate de tineri designeri, care provoacă privitorii la schimbare, prin redefinirea decorului şi a bijuteriei.

 

Liliana Stoica (RO) este fondatoarea brandului Deco-Box, atelier de prelucrare a lemnului, primul atelier de artă 3D pe lemn, unde lucrează alături de tatăl său – sculptor şi restaurator de profesie. Deco-Box este povestea unei călătorii, căutarea unei pasiuni şi îmbrăţişarea chemării creative organice ce se află în fiecare dintre noi. Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, un conglomerat de vibrații și spații, spiritul artistic nonconformist al Lilianei Stoica a început un fir narativ care, prin bucăți de lemn geometrizate și colorate, au prins viață în atelierul său de creație.

Prin combinația inedită dintre lemn și culoare, Deco-Box a lansat, încă din 2013, un nou trend în designul de interior, ce pune pe primul loc exprimarea personală și manifestarea originalității – „Life in Bold Colors!” sau, mai bine spus: “Culori vii pentru o ambianţă veselă”. Artista lucrează în atelierul său din Bucureşti.

Angela Ciobanu (RO/AT)

Pentru Angela Ciobanu interesul pentru bijuteria contemporană a apărut ca o schimbare firească de scară, pe care a avut ocazia iniţial să o experimenteze în contextul mai amplu din punct de vedere dimensional – al arhitecturii. A început să realizeze bijuterii aplicând acelaşi proces creativ pe care îl cunoştea din arhitectură, însă treptat a renunţat la formele geometrice şi algoritmii matematici în favoarea unei abordări experimentale. Fascinaţia sa pentru imperfecţiuni și detalii suprinzătoare plasate în forme aparent convenţionale este reflectată în bijuteriile create de Angela.

Artistă cu o expunere internaţională, ea trăieşte şi lucrează în Viena.

Ciprian Manda, fondator Silva Artis – atelier de creaţie în lemn,  lansat în 2011. Atelierul Silva Artis a fost creat ca o explorare paralelă a formelor şi materialelor. Ciprian Manda lucrează cu materiale noi, dar şi cu elemente vechi, spre a obţine o adâncime, o profunzime a experienţei spaţiului. Materialul brut, culorile puternice se combină cu îmbinări exacte.

Produsele realizate de Ciprian sunt născute din dorinţa de a crea obiecte naturale, autentice. Artistul lucrează şi locuieşte în Bucureşti.

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 10 ani în cadrul industriei creative şi artistice româneşti. Cu un doctorat în istorie şi un background educaţional în istoria artei, Mihaela Ion a înfiinţat în 2010, respectiv în 2012 proiectele “Revista Atelierul” (cu un content de peste 2600 de articole) și “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs”, realizând astfel unele dintre cele mai importante proiecte româneşti destinate promovării comunităţilor creative şi culturale din România. Redactează în mod constant articole interdisciplinare pentru reviste de specialitate catalogate ISI, BDI, actualmente având peste 30 de materiale publicate în calitate de autor sau co-autor.

Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro) este o platformă activă de promovare online şi offline a industriilor creative şi culturale din România şi din străinătate. Revista Atelierul s-a poziţionat de la data fondării, în 2010, ca un promotor activ al produselor de autor şi de designer și a apărut în momentul în care cultura designerilor şi a creatorilor de obiecte unicat a început să ia amploare în România şi a devenit tot mai necesară o structură în cadrul căreia creatorii şi designerii de produs, de idei să se poată regăsi.

Parteneri media: AGERPRES, Modernism.ro, Revista din lemn, The Institute, Radio România Cultural, Hotnews, IQADS, SMARK, Artivist, Casa mea, Casa Lux, Casa şi grădina, Asociaţia Operatorilor Culturali din România, Alist magazine, Magmob, Fundaţia Calea Victoriei, Bookblog, Radio Timişoara, Ziarul Actualitatea, Timişoara Azi, AroundTimişoara, Pagini de Cultură, Evenimente Bănăţene, Timiş Plus, Timisoreni.ro, inoras.ro, umblat.ro, feeder.ro.

Un eveniment marca Revista Atelierul, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş.

Echipa de proiect:
PR: Anca Spiridon
Grafică & DTP: Anda Stăncescu
Fotograf: Arlene

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Comentariile sunt oprite pentru acest articol

Share