Cristia Cornea ne recomandă

Distribuie articolul:
Share

Cristia Cornea a acceptat propunerea noastră de a ne transmite recomandările sale. Ne-au inspirat recomandările sale creative şi sperăm să fie la fel şi pentru voi.

De citit: Recomand cu mare încredere cartea scrisă de Elizabeth Gilbert – Lecţii de magie. De fapt, aş zice că orice carte scrisă de această autoare va avea o influenţă puternică, în sens pozitiv, asupra vieţii tale. Dar să ne întoarcem la cartea de azi! Vorbeşte despre cum poţi să îţi cultivi creativitatea şi despre cum poţi lăsa loc inspiraţiei în viaţa ta. De asemenea, îţi argumentează de ce nu ai nevoie de permisiune atunci când simţi să creezi. Aşa cum spune Elizabeth, dacă ţi s-a oferit șansa să trăieşti, ţi s-a oferit şansa să spui lumii ce gândeşti.

Sursă fotografii: cristiacornea.ro

De văzut: Coco before Chanel este unul dintre filmele mele favorite despre designerul cu acelaşi nume. Îmi place pentru profunzimea poveştii, pentru adevărul despre industrie şi pentru faptul că nu a fost împachetat frumos, aşa încât să vândă la public, ci a fost desprea realitate. Care-i puţin crudă.

De cumpărat:  Eu sunt foarte mare fană a organizării, aşa că recomand cu toată inima Zuriell. Este un brand nou pe piaţă, 100% românesc. Fac agende îmbrăcate în piele, ce pot fi personalizate prin gravură. De asemenea, odată terminate foile, pot fi schimbate, iar coperta îţi rămâne forever. Mi se pare importantă la ei componenta de CSR, pentru că agendele sunt lucrate de oameni cu dificultăţi de integrare în societate.

Sursa foto: cristiacornea.ro

În ceea ce priveşte designerii internaţionali, mi-a atras atenţia recent brandul  bembien.com. Au genţi minunate din materiale naturale. Sunt super în tendinţe anul acesta, mi se par foarte boeme şi accesibile.

Sursa foto: bembien.com

De făcut: Urmăresc îndeaproape cel mai bun blog de DIY din România, din punctul meu de vedere. Este vorba despre blogul Dianei Mihăilă: http://www.dianamihaila.ro. Poţi găsi acolo sfaturi de organizare, de proiecte de diy, dar şi diferite sfaturi practice pentru casă şi grădină.

De vizitat:  Nu trebuie omis Târgul Dichisar. Este o oază de creaţie şi voie bună. Se organizează de mai multe ori pe an, cu diferite tematici. Acolo se adună o bună parte din comunitatea artizanilor din România. De asemenea, aş mai adăuga pe listă Made în Ro – târg de design românesc, cu accent pe zona de home &  deco. Şi pentru pasionaţii de well being, recomand evenimentele Agenda Bio, unde-s workshop-uri de yoga, standuri cu mâncare raw-vegană.

De gătit: Trebuie să recunosc că nu-s cea mai în măsură să fac recomandări în această zonă. Dar pentru că-s gurmandă, să zicem că mă calific, totuşi, aici. O urmăresc pe Teodora Rogobete, blogger culinar. Găteşte simplu, dar de efect. Aproape că mă convinge şi pe mine, uneori, să mă apuc de făcut nişte delicatese dulci. Verificaţi numa’ categoria prăjiturilor de casă. O să vă pierdeţi prin reţete absolut minunate.

De reciclat: Uite mai jos 3 idei de a decora super fain casa cu articole la îndemână:

Sursă fotografii: decoratorsnotebook.wordpress.com, sweetrosestudio.com,  diyprojects.com

 

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share