CITEȘTI

Atelierul recomandă – Luna decembrie e aici!...

Atelierul recomandă – Luna decembrie e aici!

Distribuie articolul:
Share

Gata, nu mai putem ocoli subiectul. S-au deschis sau urmează să fie inaugurate în aceste zile majoritatea târgurilor tematice de la noi, magazinele ne asaltează deja cu oferte, vitrine îmbietoare și produse care mai de care mai colorate, toate site-urile sunt pline de idei pentru sărbători (ținute vestimentare, mâncare, decorațiuni, locuri de petrecere a sărbătorilor), traficul devine și mai aglomerat în orașe (dacă se poate așa ceva). „Luna cadourilor” / „Cea mai frumoasă perioadă din an” – decembrie e aici! Prin urmare, în cele ce urmează voi ceda și eu acestei tendințe, pentru recomandările săptămânale ale Revistei Atelierul.

Imaginile din colaj sunt preluate de pe site-urile către care se face trimitere în text.

Mereu am fost fascinată să aflu ce se află dincolo de aparențe, care sunt cauzele anumitor fenomene sau procese și, activând într-un domeniu creativ, mi-am pus deseori întrebarea ce anume face ca un om să fie creativ și cum își poate dezvolta această latură. Având în vedere că urmează niște zile libere (acum sau la sfârșitul lunii), mi-am propus să aflu mai multe. Prin urmare, recomandările mele de lectură și vizionare sunt următoarele:

De citit: Făcut pentru creație: descoperă misterele minților creative

În sfârșit, îmi voi face timp pentru a continua lectura acestei cărți, primite cadou de curând de la sora mea (va fi bucuroasă să afle acest lucru). În lucrarea menționată, psihologul Scott Barry Kaufman și jurnalista Carolyn Gregoire fac un studiu detaliat al fenomenului creativ și al cercetărilor privitoare la acesta, deoarece se dovedește că cele patru etape clasice ale creativității (pregătirea, incubația, iluminarea și verificarea) nu sunt suficiente. Mintea omenească este în continuare un mister, iar aspectul creativ mai are încă multe taine. Volumul de față poate fi informativ, revelator și amuzant în același timp.

De văzut: Vincent Walsh – Neuroscience and Creativity

Profesorul Vincent Walsh, specialist în neuroștiințe cognitive, expune pe scurt procesele neurologice care explică și ajută creativitatea. Conferința din seria TEDx vine în completarea cărții recomandate mai sus și deschide o perspectivă nouă asupra minților creative.

De reținut, însă, drept concluzie a primelor două recomandări: o minte creativă este aceea care creează iar și iar, ca urmare a unui proces îndelungat de pregătire, de reflecție și chiar de manifestare a unei preocupări obsesive față de găsirea unei soluții.

Iar acum, să vină inspirația de Crăciun!

De cumpărat: Ornamente din porțelan de la Jasmin Blanc Boutique

Urmăresc de ani de zile creațiile Erikăi și mi se pare că acestea reușesc să rămână mereu fermecătoare, că e vorba de bijuterii sau de obiecte decorative. Decorațiunile pentru pom făcute de ea sunt printre cele mai diafane pe care le-am văzut până acum, reușind să sintetizeze magia Crăciunului într-un singur clopoțel sau într-o singură ghindă.

De gătit – Egg nog / șodou aromat

Nu știu exact care ar fi traducerea acestei băuturi: egg nog este, în general, un lichior de ouă sau un punci, dar în cazul de față vorbim de o băutură nealcoolică, mai apropiată de rețeta noastră de șodou (amestec de lapte cald și gălbenușuri proaspete, crude), aromatizat cu mirodenii specifice sezonului rece (conform rețetei sau în funcție de inspirația și preferințele fiecăruia – mie nu-mi place să respect întru totul rețetele, de felul meu). Delicios, ușor de preparat și, din păcate, dătător de dependență.

De făcut: Calendar de advent

Acest obiect a pătruns relativ recent în practicile de Crăciun de la noi, dar poate constitui un mod plăcut de a număra trecerea zilelor până la marea sărbătoare din 25 decembrie. Puteți să vă inspirați din ideile Nomitei, sau puteți apela la alte soluții. Eu, de exemplu, voi atașa etichete cu date unor globuri pe care le voi pune într-un vas transparent, iar în locul dulciurilor sau altor lucruri drăguțe, voi introduce în micile sfere bilețele unde îmi voi nota treburile pe care le am de rezolvat prin casă până la Crăciun, ca să nu îmi mai aglomerez ultimele zile!

De reciclat: Globuri din becuri vechi

Becurile vechi mi se par ideale pentru a fi transformate în decorațiuni pentru pom, deoarece au deja forma potrivită, necesitând doar intervenții decorative. Că apelați la pictare, lipire de accesorii (mărgele, steluțe, sclipici) sau umplere cu lucrușoare colorate, vor reprezenta un punct de atracție pentru pomul vostru.

Problema mea este de unde să fac rost de ele, deoarece de mai bine de 10 ani nu mai am așa ceva prin casă.

De vizitat:

După cum spuneam la început, s-au deschis sau se vor deschide toate târgurile de Crăciun ale primăriilor din țară, așa că puteți începe să le vizitați și să faceți cumpărături pentru sărbători. Nu vă limitați doar la acestea, deoarece există o mulțime de evenimente pe lângă ele, cum ar fi:

București:

Brașov

Iași

Cluj

 

Să înceapă distracția! 🙂

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share