CITEȘTI

CREATIVO, cel mai mare eveniment dedicat industrie...

CREATIVO, cel mai mare eveniment dedicat industriei de modă din România

Distribuie articolul:
Share

Primăvara aduce în dar un eveniment croit pe măsura pasionaților de modă. Aflat deja la a 5-a ediție, #Creativo va avea loc în perioada 14-15 Aprilie 2018, la Centrul Cultural ARCUB (Centrul Vechi, Hanul Gabroveni, Str. Lipscani nr. 84 – 90), între orele 10:00-19:00  și se anunță a fi cea mai importantă ediție de până acum. Organizatorii #Creativo au pregătit peste 40 de conferințe și ateliere despre modă, croitorie, stil, antreprenoriat  dar și întâlniri inedite cu designeri și stiliști celebri.

 În cadrul atelierelor, specialiștii Atelierele ILBAH îi vor introduce pe pasionați în lumea drapajelor și desenelor de modă, îi vor învăța să coasă ajutați de o mașină performantă sau să croiască articole vestimentare după tipare. Echipa Brodat si Cusut va oferi vizitatorilor posibilitatea de a testa mașinile de cusut, sulfilat și brodat, de uz casnic sau industrial, vârf de gamă, marca Brother.

Printre speakerii ediției de Primăvară se număra atât antreprenori din industria de fashion ca Mirela Bucovicean (Molecule F), designeri de top ca Ionuț Glăvan (Mineli Boutique), Elena Perseil, Mirela Diaconu sau Maria Marinescu, cât și designeri la început de drum.

Participanții vor putea afla mai multe despre relațiile publice și promovare în industria de fashion de la Ines Turturică (fost director PR Acasă Tv) , Otravă (Blogu lu’ Otravă) și Eniko Szanto (stilist în cadrul PRO TV), iar Maurice Munteanu, fashion editor al revistei Elle România și jurat al emisiunii Bravo ai stil!, va discuta despre estetică, stil, tendințe și despre ce presupune meseria de stilist în România.

Roxana Dobriță, editor șef Beau Monde, ajutată de o întreagă echipă de profesioniști vor realiză în direct un editorial de modă de la zero. Echipă ei este formată din designerul Diana Caramaci și trainerii Atelierele ILBAH: haistyle Alex Barbulescu (Fox), make-up Alina Șerbu și foto Bogdan Zop.

Matei Corvin, creator de pantofi de referință, va realiza manual o pereche de încălțăminte din piele în cadrul unui workshop spectaculos și unic.

 #Creativo a pregătit și o serie de conferințe în spirit antreprenorial, de unde vizitatorii evenimentului pot descoperi posibilități de finanțare pentru micile afaceri din industria de modă și pot învăța tot ce presupune accesarea programului relansat Start-up Nation Plus.

Intrarea în cadrul evenimentului este GRATUITĂ, însă pentru a participa la Conferințe și Ateliere este nevoie de înscriere prealabilă pe site-ul oficial #Creativo. Programul complet al atelierelor, dar și detalii despre modalitatea de înscriere sunt disponibile aici. Locurile sunt limitate!

Organizatori: Atelierele ILBAH, Brodat și Cusut, Brother, Tipare de Croitorie.

Eveniment susținut de Banca Transilvania.

Parteneri: ARCUB, Primăria Capitalei, Berăria H, Prym, Beauty One

Colaboratori: La Projet D’Amour, Metal Creativ, Icann Models, Molecule F, Mirela Diaconu, Răzvan Vâlceanu, Oana Tache.

Parteneri media: Burda Internațional, Burda style, Beau Monde, Diva Hair, Femeia., IQ Ads, Smark, Povestea Casei, Revista Atelierul, Acasă.ro, Ele.ro, Dialog Textil, Admarks, Business Textin, Radar de Media, #SuntMandra.ro.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share