V for Vintage și Feeric Fashion Week

Distribuie articolul:
Share

V for Vintage și Feeric Fashion Week lansează, cu ocazia împlinirii a 10 ani de existență, un parteneriat strategic prin care să susțina dezvoltarea sustenabilă a industriei designului vestimentar românesc.

V for Vintage este cel mai important târg de design contemporan și cultură vintage din București, o platformă care susţine comunicarea între designul contemporan, vintage şi public. Este un conector al iniţiativelor locale din industria creativă cu multe acţiuni în zona de educaţie, formare şi proiecte colaborative.

Feeric Fashion Week are loc anual la Sibiu și este cel mai important Fashion Week din Estul Europei și unul dintre cele mai creative din lume, datorită locațiilor inedite în care au loc prezentarile de modă. Din 2008, de la prima ediție, s-a dezvoltat ca un hub de modă internațional, cu participarea designerilor din peste 20 de țări.

“Ne unim forțele cu Feeric Fashion Week pentru a oferi designerilor suport în dezvoltarea lor ca business, atât pe piața din România cât și în internațional. Dacă la V for Vintage un designer își cunoaște publicul și piața la nivel local, FFW ofera posibilitatea de a intra în contact cu specialiști și presă internațională, a construi imaginea de brand și vizibilitate”, Laura Calin, fondator V for Vintage.

“În cei zece ani de existență, Feeric Fashion Week a avut ca scop dezvoltarea internațională și câștigarea interesului celor mai importanți jucători din lumea modei. Am reușit să obținem susținere și confirmare de la cel mai înalt nivel, iar acum, prin parteneriatul cu V for Vintage vom încerca să oferim noi orizonturi designului românesc”, Mitichi, președinte Feeric Fashion Week

Parteneriatul încheiat oferă un cadru pentru cooperare și dezvoltarea unei rețele de facilități pentru a promova designul. Primele acțiuni încep cu implicarea în cadrul Feeric Fashion Week, ce are loc între 17 – 22 iulie la Sibiu, unde V for Vintage premiază unul din tinerii designeri participanți în competiția Feeric33.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share