Deco-Box x Karpatia Horse Show

Distribuie articolul:
Share

In zilele de 28-30 septembrie, duo-ul artist-curator, Liliana Stoica, şi respectiv Mihaela Ion, au fost realizat expoziţia Deco-Box x Karpatia Horse Show. In cadrul Karpatia Horse Show, în zona VIP şi în zona de informare a evenimentului ecvestru, lucrările 3D de lemn realizate de Liliana Stoica au putut fi admirate şi achiziţionate de publicul interesat.  A fost pentru prima dată, când atât Liliana Stoica, cât şi Mihaela Ion curatoriază o expoziţie de autor într-un eveniment insolit- prima competeţie ecvestră internaţională din România : Karpatia Horse Show, organizată la Domeniul Cantacuzino, Floreşti Prahova.

Aşa cum afirmă şi curatoarea expoziţiei, Mihaela Ion “Spaţiul nobiliar propus prin Domeniul Cantacuzino au dat prestantă  lucrărilor realizate de Liliana, care a pregătit în mod deosebit pentru eveniment, două tablouri « Wild wind » si « Black Rum », care au avut ca subiecte chipuri abstracte de cai.”

Tablourile 3D au spart bariera artei contemporane şi locul lor este în locaţii  insolite, dedicate sau nu consumului de cultură ale industriilor creative şi culturale româneşti, iar expoziţia  Deco-Box x Karpatia Horse Show  si-a propus să aducă mai aproape creatorii romani de publicul interesat de artă, şi produsele de autor. Fiecare exponat al Lilianei Stoica a spus o poveste, o compoziţie diferită, dar toate lucrarile au  provocat privitorii la schimbare, prin redefinirea decorului şi a modului  în care lemnul ca element 3D poate fi prezentat printr-o cromatică unică intr-un infinit de viziuni abstracte.  Aceste viziuni au variat în funcţie de contrastele culorilor, de juxtapunerea diferitelor forme geometrice, de propunerile artistului şi ale curatorului, şi de spaţiul inedit în care au fost expuse.

Liliana Stoica (RO) este fondatoarea atelierul Deco-Box, primul atelier de artă 3D pe lemn, fiind povestea unei călătorii, căutarea unei pasiuni şi îmbrăţişarea chemării creative organice. Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, un conglomerat de vibrații și spații, Liliana creează într-un stil nonconformist folosind bucăți de lemn 3D geometrizate și colorate intens. Prin combinația inedită dintre lemn și culoare, au fost lansate 3 colectii impresionante, care au fermecat nu numai publicul românesc, amator de noi trenduri in designul de interior, ci si mediul internaţional. Arta Lilianei pune pe primul loc exprimarea personală și manifestarea originalității – „Life in Bold colors!”sau, mai bine spus: “Culori vibrante pentru o ambianţă veselă”. Artista lucrează în atelierul său din Bucureşti  – http://www.deco-box.ro

Mihaela Ion (RO) este manager cultural cu o experienţă de peste 12 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei & artei contemporane, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris. Mihaela, alături de o echipă formată din oameni creativi, a fondat, în 2010, site-ul Revista Atelierul dedicat promovării industriilor creative şi culturale româneşti şi internaţionale, site care a devenit stakeholder în domeniu, cu peste 6.5 milioane de vizitatori.  Curatoare, lector universitar şi manager cultural, Mihaela Ion lucrează şi locuieşte în Bucureşti.

Mai multe imagini aici.

 

 

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share