CITEȘTI

Primul workshop creativ susținut în România de Ist...

Primul workshop creativ susținut în România de Istituto Europeo di Design

Distribuie articolul:
Share

Conector al iniţiativelor locale de design, V for VINTAGE organizează, în această toamnă, primul workshop creativ susținut în Romania de Istituto Europeo di Design. IED este una dintre cele mai prestigioase instituții de educație și cercetare orientată spre modă, design, comunicare vizuală și management.

Workshopul From Trends to Products este susținut de Giovanni Ottonello, directorul artistic IED. Fost consultant de imagine pentru companii precum Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta, Hugo Boss, Mandarina Duck, Rubelli, Conbipel, Carrefour, Artsana, Lancia, Ethos etc, Giovanni susține în prezent seminarii și conferințe în diferite instituții de design și modă pe teme care abordează grafica, moda, designul, fotografia și arta contemporană.

Workshopul oferă creativilor locali șansa de a-și dezvolta abilitățile artistice și de a-și contura o perspectivă internațională asupra practicilor creative în design. Participarea la acest workshop interactiv ajută la construirea unei viziuni de ansamblu și înțelegerea  elementelor cheie care stau la baza unui proiect de design.

Fiecare participant la workshop are de făcut o previziune a trendurilor pe anul 2020. Procesul creativ începe de la vizualizarea ideii și continuă cu realizarea unor planșe de atmosferă, planșe de culori și materiale. Scopul final este realizarea unui obiect al viitorului, un accesoriu pentru femeia contemporană, o concretizare a unei idei inspirată de future trends.

Workshopul From Trends to Products face parte din seria de proiecte ale platformei Design FEED & V for VINTAGE cu focus pe colaborări internaționale pentru dezvoltarea durabilă și sustenabilă a designului românesc.

Workshopul are loc pe 9 noiembrie începând cu ora 11:00, la Mezanin (str. Actor Ion Brezoianu 23-25) iar participarea se face prin înregistare aici.

Despre V for VINTAGE

De 10 ani, cel mai important târg de design contemporan și cultură vintage este într-o continuă evoluție, transformare și adaptare la contextul socio-cultural.

Pe 10 și 11 noiembrie are loc a 21-a ediție a târgului V for VINTAGE la Palatul Telefoanelor (Calea Victoriei 35), locul unde designeri contemporani, colecționari de vintage autentic și studenți de la trei universități de Arte și Design își dau întalnire cu un public cunoscător și elevat.

Vforvintage.ro

Despre Design FEED

Design FEED prezintă colecțiile designerilor contemporani, proiectele și activitățile creative ale studenților din cadrul Universităților și Facultăților de Design din România și informează despre cadrul general al designului românesc prin programe educaționale.

TheFEED.ro

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share