CITEȘTI

#NOVEMBarh: 300 de arhitecți și invitați

#NOVEMBarh: 300 de arhitecți și invitați

Distribuie articolul:
Share

La 100 de ani de la formarea României moderne credem că avem nevoie să generăm inițiative concrete, pentru probleme concrete, cu implicare concretă. Avem nevoie de profesioniști implicați, avem nevoie de cetățeni implicați, avem nevoie de comunități și evenimente interactive, care îi aduc împreună pe oameni în demersuri concrete.

 #NOVEMBarh este o declarație de responsabilitate socială creată de o comunitate proactivă de arhitecți și susținută de parteneri vizionari și de profesioniști implicați. Prin formatul de hackathon #NOVEMBarh este singurul maraton de networking și co-creare de soluții de 16 ore cu 300 de arhitecți și experți invitați, din România.  Pe 24 noiembrie 2018 comunitatea arhitecților români se reunește timp de 16 ore la hackathonul #NOVEMBarh – o platformă de incubare de idei.

Fiecare echipă are un team leader și 9 membrii, arhitecți și colaboratori din domenii conexe. Colaboratorii vin din construcții, real estate, inginerie civilă, facility și property managment, juridic, finanțe, marketing, media, IT (software&BMS) ș.a. Arhitecții, urbaniștii, designerii, peisagiștii vin din întreaga țară – de la Timișoara la Tulcea – și din întreg spectrul profesional – de la administrație publică, la mediul privat și corporate.

 30+ teme sunt dezvoltate în cadrul #NOVEMBarh de la idee la plan de business, sâmbătă 24 noiembrie, timp de 16 ore, de la ora 8:00 la 24:00.

Programul #NOVEMBarh 2018 cuprinde timp dedicat pentru ca echipele să lucreze la dezvoltarea ideilor și timp dedicat pentru susținerea publică a fiecăreia dintre cele 30 de teme, în 4 sesiuni de prezentări de tip Pitch.

  • 8:00 – 19:00: Echipele lucrează – 30+ echipe, 30+ teme
  • 19:00 24:00: 4 sesiuni de PITCH, fiecare dintre cele 30+ echipe prezintă 5 min, cu pauze scurte de întrebări. Sesiunile de Pitch sunt deschise de două intervenții ale unor invitați speciali.

 Cele 4 sesiuni de PITCH se susțin cu public invitat din partea: autorităților, asociațiilor profesionale, universităților, companiilor partenere, mediului de business, partenerilor media, presei.Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site: http://novembarh.ro/

Fiecare din cele 30+ teme de la #NOVEMBarh a fost aleasă pentru rolul extrem de important pe care îl joacă deopotrivă în evoluția pozitivă a profesiei de arhitect și în calitatea și siguranța mediului construit, în care trăim, lucrăm și ne petrecem timpul liber, cu toții.

#NOVEMBarh este un eveniment complet interactiv. Formatul de hackathon permite ideilor să crească prin resursele de valoare puse în comun, pentru un scop comun.

Mai mult de 80 de parteneri s-au alăturat deja #NOVEMBarh.

Mai mult decât un eveniment #NOVEMBarh este o comunitate în continuă evoluție. Aduce în plan oamenii și spiritul unei comunități puternice a arhitecților. Este locul în care noile parteneriate și colaborări se nasc și se consolidează, pornind de la provocările comune. Echipele s-au format înainte de eveniment în urma unui call public în comunitatea extinsă #NOVEMBarh. Fiecare membru al echipei participă pe toată durata evenimentului.

Timp de 16 ore, cei 300 de participanți, arhitecți și profesioniști invitați din domenii conexe contribuie cu expertiza proprie. Pe 24 noiembrie, echipele lucrează pentru a aduce cele 30+ teme de la idee, la plan de business. Rezultatul este prezentat succint, la final. Fiecare echipă are 5 minute în sesiunile publice de Pitch, urmate de Q&A.

Tema centrală #NOVEMBarh 2018 este “Arhitect Demn”.

Contact și detalii: [email protected]

Evenimentul va fi transmis LIVE.

Echipa de organizare #NOVEMBarh: arhitect Florin Enache, arhitect Andreea-Livia Ivanovici, avocat Olariu Cristina, inginer constructor Cristian Onofrei, arhitect Alexandru Sumanariu, arhitect Bogdan Udrescu, arhitect Ovidiu Grigorescu, arhitect Sergiu Cătălin Petrea, arhitect Andrei Fenyo, arhitect Horia Bejan, student arhitect Ioana Cotae, designer comunități, consultant Mădălina Neagu.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share