CITEȘTI

Fototapet maximalist pentru pereții tăi

Fototapet maximalist pentru pereții tăi

fototapet design maximalist
Distribuie articolul:
Share

Casa în care am crescut avea în sufragerie un fototapet gigantic, care umplea un perete întreg. Era un peisaj montan, cu o pădure ce cobora pe creasta muntelui și un râu învolburat. Era perfect pentru părinții mei care s-au cunoscut la munte.

Poate unii ar spune ca era kitschos, dar eu îl iubeam. Îmi amintesc de primele mele desene, făcute când aveam 3 ani – câteva „coco” (aka rățuște) care înotau în râu. Am petrecut nenumărate ore explorând muntele, inventând povești sau căutând zmei printre copaci.

Am crescut, am locuit și în alte case și am uitat de tapetul magic, care îmi colorase copilăria. Locuind în chirie, mi s-a părut mai practic să las pereții așa cum i-am găsit. Iar, cu timpul, am început să prefer un stil minimalist.

Până acum câteva zile când ceva minunat s-a întamplat. Am rămas fermecată de o pictură murală cu frunze verzi, supradimensionate.

frunze pictate pe pereți
credit @tanya_bonya instagram

Dimensiunea exagerată a designului mi-a atras atenția imediat, iar nuanțele de verde viu și mișcarea delicată a frunzelor m-au convins că vreau și eu așa ceva în casă.

pictura murala frunze
credit @tanya_bonya instagram

Am început o explorare mai aprofundată a trendului „maximalist” și am descoperit o lume în care albul minimalist, steril, e înlocuit cu o explozie de culoare. Cu design-uri delicate sau dramatice, abstracte sau foto-realiste, cred că stilul ăsta se poate adapta pentru orice casă.

1. Geometric

Dacă nu vrei să ieși prea mult din zona de confort, începe cu blocuri de culoare și forme geometrice. Poți opta pentru nuanțe pastelate sau culori puternice, ce ți se potrivește mai bine. Și nu uita, un design geometric poate fi adaptat ușor pentru a atrage atenția spre alte elemente din cameră.

2. Abstract

Dacă îți faci griji că un tapet cu design maximalist nu se va potrivi cu piesele de mobilier pe care le ai deja, încearcă un model abstract. Efectul de acuarelă e perfect pentru crearea unui decor romantic. Norii pictați pe peretele din dormitor te vor ajuta, cu siguranță, să te relaxezi. Iar tapetul fotorealist cu secțiuni de cristale va da casei tale un plus de eleganță și personalitate.

3. Flori ilustrate

Florile au fost și vor rămâne un element cheie în designul interior, indiferent de epocă sau tendințe. Florile pictate direct pe perete, sau ilustrațiile transformate în fototapet sunt grozave pentru crearea unui decor ludic și prietenos. Tapetul în culori vesele, cu contraste puternice e perfect pentru camera copiilor.

4. Dramatic

Dacă vrei să creezi o atmosferă dramatică, atunci alege un fototapet cu design detaliat, în tonuri reci. Pentru un efect spectaculos alege ilustrații din epoca victoriană, nuferi supradimensionați sau trandafiri romantici.

Stilul maximalist înseamnă mult mai mult decât decorarea pereților cu fototapet sau picturi murale extravagante. Este un stil care îmbățișează haosul organizat și îți provoacă creativitatea. Dacă vrei să afli mai multe despre asta, lasă un comentariu mai jos.

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share