LAMURRA. Design românesc la Milano

Distribuie articolul:
Share

Brand-ul LAMURRA este inspirat de cuvântul românesc “LÁMURĂ”, care înseamnă “Partea cea mai bună, mai curată și mai aleasă dintr-un lucru”. Am ales acest cuvânt nu numai pentru că inspiră întreaga muncă, ci și pentru că este un cuvânt poetic. Iar lemnul este poezie.

Designer-ul din spatele LAMURRA este Ana Mihanța. Ana-Maria explorează forme și stiluri diferite pentru a crea obiecte ce îmbină armonios estetica cu utilitatea: „Îmi place să creez obiecte domestice care au scopul de a aduce confort și un iz de familiaritate locului în care sunt amplasate. HEXAGON este una dintre colecțiile pe care le-am creat pentru LAMURRA. Aceastas-a născut din joaca cu forma. Este o colecție de birotică, însă produsele pot fi adaptate în diferite spații, datorită designului minimalist. Mi-am dorit să aduc naturalul mai aproape de om și să subliniez frumusețea acestui material – lemnul – în forma lui cât mai pură. Atunci când am creat colecția am ales să utilizez lemnul, deoarece este un material organic, cald, aducând o notă de confort spațiului în care este utilizat.”

Colecția HEXAGON a călătorit neașteptat de mult: în România, Spania, Australia, recent întorcându-se de la Milan Design Week 2019! Suntem încântați să împărtășim cu voi puțin din experiența Fuorisalone.

În urmă cu câteva luni am fost invitați de către cei de la Promote Design să expunem colecția în cadrul Lambrate Design District. Formatul expoziției ne-a ajutat să punem în evidență obiectele din cadrul colecției HEXAGON atât ca elemente de decor, cât și ca obiecte cu rol practic. Tot aici am avut șansa să cunoaștem curatori ai altor evenimente de design internaționale. Ce ne-a încântat cel mai mult a fost interacțiunea publicului cu produsele: vizitatorii au creat compoziții cu obiectele, le-au fotografiat, am discutat cu ei despre procesul de fabricare al produselor. Nu în ultimul rând, Milan Design Week a fost locul ideal pentru a face networking: am reușit să cunoaștem alți designeri din țări precum Brazilia, USA, China sau Australia. Ținem legătura cu ei deoarece ne inspiră munca lor și de ce nu, poate că într-o zi vom colabora pentru a crea noi produse.

Reacțiile oamenilor în fața colecției HEXAGON ne face să continuăm acest proiect frumos. Primim încurajări și fotografii cu produsele noastre utilizate în diferite spații, așadar avem toate motivele să continuăm povestea LAMURRA.

Cea mai mare recompensă pentru noi este aceea că înfrumusețăm case și spații de lucru din România și din afara țării. Prin creațiile noastre ne dorim să cultivăm gustul și simțul oamenilor pentru frumos.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share