CITEȘTI

Revista Atelierul: One Open Night

Revista Atelierul: One Open Night

Distribuie articolul:
Share

Pentru al doilea an consecutiv, Revista Atelierul propune proiectul  One Open Night în cadrul Nopţii Muzeelor, de data aceasta transformând Journey Pub într-o galerie de artă pop-up, cu lucrările Corneliei Petrea, într-o expoziţie curatoriată de Mihaela Ion. Expoziţia Cornelia Petrea @ Journey Pub, va fi deschisă publicului larg pe toată perioada Nopţii Albe a Muzeelor, şi anume de la 19.00 până la 03.00.

Pentru o seară publicul se va intâlni direct cu curatoarea, artista şi reprezentanţii creativi ai Journey Pub, aceştia vor putea atinge lucrările Corneliei Petrea, vor discuta cu Mihaela Ion despre cum se desfăşoară un proces curatorial, şi cu Narcisa Dobrincu – despre cum se organizează şi se gestionează un eveniment creativ în Journey Pub. Şi bineînţeles că pe tot parcusul serii zonele de lounge, de jocuri, de băut, de mâncat şi de socializat din cadrul Journey Pub vor fi disponibile pentru vizitatorii galeriei.

Mihaela Ion, curatoarea evenimentului: “Arta trebuie să fie prezentă cât mai pregnant în spaţiile alternative. Atâta vreme cât o lucrare de artă este observată ea şi-a atins primul ţel şi anume acela de a fi privită.  Proiectul One Open Night propune deschiderea de spaţii insolite pentru prezentarea artei, iar expoziţia de anul acesta este insolită prin locaţie – Journey Pub – un spaţiu alternative de consum de cultură, şi Cornelia Petrea – pictoriţă autodidactă,  prezenţă activă la nivel internaţional”. 

Prin intermediul acestei expoziţii dorim să spargem şi mai mult normele impuse de un spaţiu convenţional de prezentare a artei, şi să lasam privitorul să se simtă confortabil în prezenţa lucrărilor.

Cornelia Petrea este un caz insolit de artistă care, fără un parcurs educațional în domeniul artei, reuşește să expună şi să vândă lucrările sale în Statele Unite ale Americii, Canada şi ţări din Europa, cea mai recentă expoziţie la care a participat având loc în Paris. Artista foloseşte acrilicele şi tehnica de mixed media într-un joc artistic definit de spontaneitate, emoţie şi energie, joc în urma căruia rezultă picturi care atrag toate privirile. Artista ce lucrează şi locuieşte în Bucureşti, are capacitatea nativă a de putea reda în lucrările sale o anumită percepţie tactilă, de a transpune un univers paralel cu realitate, un univers ce este relevat publicului prin numele ales lucrării.

#OneOpenNight #RevistaAtelierul #CorneliaPetrea #JourneyPub #NarcisaDobrincu

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share