CITEȘTI

NeoNlitic – până pe 29 mai la Casa Artelor...

NeoNlitic – până pe 29 mai la Casa Artelor

Distribuie articolul:
Share

Expoziţia NeoNlitic, organizată de atelierul Wood Be Nice în Timișoara, la Casa Artelor – Galeria Subterană (Strada Augustin Pacha nr. 8), mai poate fi vizitată până pe 29 mai, în mod gratuit, de marți până vineri, între orele 11:00 – 19:00 și sâmbăta, între orele 15:00 – 19:00.  Şi cu un program special de Noaptea Muzeelor, eveniment ce ţine 3 zile îm Timişoara:

  • Vineri, 17 mai, 16.00 – 00.00 – „NeoNLitic “ – galeria Subterana
  • Sâmbătă, 18 mai, 10.00 – 02.00 – „NeoNLitic “ – galeria Subterana
  • Duminică, 19 mai, 10.00 – 13.00 – „NeoNLitic “ – galeria Subterana

Revista Atelierul şi mai ales a noastră Mihaela Ion cred în proiectul NeoNlitic, primii suntem susţinători activi, iar Mihaela este curatoarea expoziţiei.

Proiectul NeoNlitic a avut ca misiune susținerea și promovarea  producției artistice, prin valorificarea patrimoniului cultural comun și reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni și Hamangia.

Din luna august 2018, s-au efectuat două documentări pe teren și întâlniri de lucru și 3 workshopuri deschise publicului în care au fost prezentare rezultatele cercetarii iar un colectiv de 15 artiști au realizat 30 de lucrări inspirate din motivele estetice ale culturilor neolitice: instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, textil, pictură, ceramică, animație și video mapping.

Până acum, sute de iubitori de artă au vizitat expozițiile de la Bucureşti, la Institutul Cultural Român și la Brașov, la Visssual.

NeoNlitic i-a adus împreună pe artiștii Daniel Loagăr și Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice și inițiatorii proiectului NeoNlitic), Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR) și este curatoriată de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în domeniul vizual și fondatoare a proiectelor Revista Atelierul și Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de Produs.

Mai multe imagini aici.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Revista Atelierul, Iqads, PRwave, Modernism, Eva, Acasă, Goingout The Trends, Iqool, Feeder, 4arte, România Pozitivă, inoras.ro, Fashion 8, Smark, Ceașca de Cultură, Gratuitor, Art Fashion Fair, Gabiralea.ro.

Credit foto: Daliana Iacobescu.

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 7 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 2900 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Comentariile sunt oprite pentru acest articol

Share