CITEȘTI

Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3...

Designul și arta merg perfect împreună la #AWAKE3

Distribuie articolul:
Share

AWAKE este experiența boutique completă: ARTDOOR, galeria în aer liber și-a anunțat câștigătorii din acest an & #BohemianBlast Capsule a anunțat cei 7 designeri. #AWAKE3 este o experiență imersivă și fantezistă, care combină arta, muzica și moda. Un loc de exprimare liberă, o celebrare a craftmanship-ului și a designului, un hotspot cultural în care estetica și ideile se reunesc.

În acest an, galeria ARTDOOR va fi îmbogățită de instalații arhitecturale unice și interactive. Câștigătorii competiției de proiecte din acest an:

  • Ruxandrei Neagoș și Simonei Abagiu – lucrarea looped. cultural ecology through plastic while using it.
  • Giuseppe Vultaggio, Juliette Antoni (FR), Cerasela Preotescu (RO) – lucrarea The Room Between the Clouds.
  • Mențiunea specială merge la Sabin Dumitriu, Claudia Voinea – lucrarea The Door.

Universul creativ #AWAKE3 este de asemenea augmentat prin intermediul colecției capsulă #BohemianBlast, care este acum completă.

7 tineri designeri s-au alăturat pentru a crea colecția #BohemianBlast Capsule inspirată de tema festivalului. Astfel, au apărut cele 7 creații care unesc inovația cu utilitatea pentru a aduce la viață stilul #BohemianBlast.

ALEXANDRA VIRVAN: FAUVISM. Inspirată de mișcarea artistică a „fauvismului” și ideea de psihedelic, creația stimulează simțurile jucându-se cu volume și materiale.

BIANCA ILONCA: ALMOST FAMOUS. Creația pornește de la conceptul de artă efemeră pentru suflet. Este o intersecție a artei și emoției, o analiză convingătoare a societății.

DIANA TACHE:  ROCOCO REVIVAL. Creația este inspirată din stilul Rococo și combină opulența cu delicatețea materială a detaliilor care completează ansamblul vizual.

VERONICA TOMOS: DIGITAL REVELLER. O prezentare vizuală despre conexiunea permanentă cu tehnologia și modul în care ființa umană este inspirată și influențată de spațiul virtual.

VLADIMIR SIBRU: HOT QUEEN. Conceptul este construit din valorile și credințele boeme și creează un personaj: „Hot Queen” care este definit de artă, creație și haos și vede moda ca un mod exploziv și flamboiant de auto-exprimare.

RALUCA GHEORGHE: VISIONARIA. Visarea înseamnă transparență, când ochiul minții vede dincolo de formele materiale. Acest concept se traduce printr-un spirit îndrăzneț și puternic.

FERENCZ BORBALA: THE RETURN OF THE SHRED. Din silueta costumului istoric, o ținută contemporană este construită din haine hibrid din materiale reciclate, combinate cu elemente prețioase, care au un efect ieșit din comun. Creația vorbește despre sustenabilitate, reciclare și recombinare.

Noile abonamente Sleepy Bird sunt acum disponibile pe  tickets.awakefestival.ro, iabilet.ro și eventim.ro, la prețurile de: 209 lei (bilet acces 4 zile) și 239 lei (bilet acces 4 zile + camping).

AWAKE se desfășoară timp de 4 zile, între 15 și 18 august pe domeniul Teleki, în Gornești, Mureș.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share