Creative Night Talks cu Andreea Cerbu

Distribuie articolul:
Share

Pe 17 septembrie seria de conferințe Creative Night Talks continuă cu Andreea Cerbu, creatoarea brandului Zubiju, artist în pastă polimerică . Detalii despre eveniment găseşti şi aici pe evenimentul de facebook.

Conferinţele online Creative Night Talks invită creativii, persoanele interesate de domeniul creativ şi nu numai să participe la o întâlnire cu Andreea Cerbu moderată live de Mihaela Ion , joi 17 septembrie, de la ora 21.00 (GMT+3) . Vă recomandăm să folosiţi hashtagul #CreativeNightTalks, să urmăriți evenimentul live pe Facebook Revista Atelierul si Facebook Radio România Cultural și siteul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informaţii despre speakerii şi programul pentru Conferinţele Creative Night Talks.

Înregistrările precedente din cadrul Creative Night Talks sunt disponibile:
– pe www.revista-atelierul.ro
– pe contul Revistei Atelierul de youtube: https://bit.ly/3gBqTFU
– pagina Revista Atelierul de facebook: https://www.facebook.com/revista.atelierul

Andreea Cerbu – creatoarea brandului Zubiju, artist în pastă polimerică

Numele meu este Andreea Cerbu am 32 de ani iar în 2008 am creat ceea ce este astăzi Zubiju.

Sunt artist în pastă polimerică de 12 ani and counting. Lucrez cu pastă polimerică și de puțin timp și cu pastă cu uscare la aer iar în domeniul acesta mai am foarte mult de învărat, spun că sunt începătoare. Pot realiza flori de dimensiuni mai mari și asta mi se pare provocator. Am început să modelez flori pentru buchete de mireasă sau pentru diferite aranjamente, mai ales pentru botezuri și am ocazia să combin cele două material, figurinele le modelez din pastă polimerică iar florile din pastă cu uscare la aer and I love it! Mă bucur că pot crea flori ce rămân amintiri atât de frumoase peste timp.  Înainte de a mă ocupa serios de Zubiju, am avut o mică firma de organizat evenimente și mă ocupăm tot de flori și de tot ce ținea de aranjamente florale. Așa că pasiunea pentru flori are rădăcini adânci.

Sunt autodidactă, nu am studii în artă și nici vreun curs pregătitor. Am studiat la un liceu economic , apoi am urmat cursurile  Universității din Pitești, Economia turismului.

Totul a început în ultimul an de liceu când îmi făceam cercei din lut pe care îi pictam, apoi am descoperit pasta Fimo, care era o noutate a vremii respective și așa am început să lucrez cu ea. Nu erau mulți creativi, artizani care să lucreze cu ea, așa că drumul mi l-am bătătorit singură, cumva activitatea mea a fost un experiment reușit pentru sufletul meu. Nu am un CV stufos, nici măcar basic nu aș putea spune, pentru că mă ocup de Zubiju încă de la terminarea liceului, cu mici pauze în timpul facultății. Deci m-am dedicat total visului în care am crezut încă de la început și am demonstrat că se poate.

Îmi comercializez bijuteriile online, pe rețelele de socializare, pe o platformă locală, un marketplace, am avut și un site dar din păcate nu reușeam să îl întrețin cum trebuie și am renunțat la el deocamdată dar nu definitiv. Am deschis un magazine online pe o platforma internationala dar inca lucrez la el.

Cu toate că invitații am avut , nu am participat la nici un târg de profil,  nici nu aș fi putut să mă pregătesc cum aș fi vrut pentru că din online vin foarte multe comenzi. Sunt ușor introvertită și mă tem de interacțiunea cu publicul, de aceea îmi place să mă ascund în spatele lucrărilor mele, să le las pe le să vorbească despre mine ci nu eu despre ele. Se pare că există o primă dată pentru orice, acum să vorbesc eu despre pasiunea mea pentru handmade.

Locuiesc în orașul în care am copilărit, Brezoi din județul Vâlcea, un orășel foarte frumos, pot spune că este principala mea sursă de inspirație. Mă bucur că am ocazia asta, să stau lângă bunici, să am o curte, o grădină cu legume și să cresc cele mai frumoase găini. Îmi place să spun că sunt fată de la munte și ador viața asta. Am locuit trei ani în București și nu m-am putut adapta, întoarcerea acasă a fost cea mai bună decizie luată. Îmi place liniștea și pădurea. Îmi place comunitatea noastră. Se întâmplă lucruri interesante și aici, de câțiva ani se desfășoară un festival de Blues, Open Air Blue Brezoi, din păcate anul acesta nu a avut amploarea anilor trecuți.

Am mai ținut mici ateliere cu copii din zona și de la grădinițe, sunt foarte receptivi. Am în plan organizarea unor workshop-uri  pentru cei care își doresc să învețe puțin despre pasta polimerică și vor să învețe să modeleze câteva flori.

Pentru că iubesc tare mult orășelul asta de munte, sunt una dintre colaboratoarele paginii orașului de pe Facebook, mă ocup să strâng informații și fotografii vechi sau actuale, în felul acesta le ofer puțină bucurie celor plecați și cu dor de casă.

Pe scurt I`m living my dream life!

Mihaela Ion

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă amplă în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris. Activează în diferite galerii de artă internaţionale în calitate de curator. https://mihaelaion.com/

Creative Night Talks este un proiect semnat Revista Atelierul.

Parteneri media: AGERPRES, The Institute, Radio Romania Cultural, Magmob, Modernism.ro, IQADS, Feeder.ro, Munteanu, PRwave, Bookblog, Iqool, Design Events.

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share