CITEȘTI

Ep. 46 Aleg să port produse made in Ro: Alina Vas...

Ep. 46 Aleg să port produse made in Ro: Alina Vasiliu

Distribuie articolul:
Share

Continuăm rubrica „Aleg să port produse made in Ro”, cu un interviu inspiraţional cu Alina Vasiliu, jurnalistă la Ziarul Financiar.

Nume și prenume: Alina-Elena Vasiliu

Mini-CV: Lucrez la Ziarul Financiar din ianuarie 2016, cu o scurtă „escapadă” Erasmus de câteva luni în Franța, la Lyon. De loc, sunt din Adjud, județul Vrancea, am terminat Filologie la Colegiul Național „Emil Botta” (liceu teoretic, pe când îi eram eu elevă), pentru ca apoi să urmez Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. A fost singura cale pe care mi-am dorit vreodată s-o urmez și până acum am reușit să nu mă abat de la acest drum. De mai bine de doi ani deja, prin proiectul Afaceri de la zero, pe care Ziarul Financiar îl derulează în parteneriat cu Banca Transilvania, am ajuns să „dau mâna” – fizic sau virtual – cu peste 270 de businessuri pornite de jos, idei de afaceri care mai de care mai inedite. Unele oferă experiențe, altele sunt mai degrabă furnizoare de servicii, dar cele mai multe vin din zona de producție. Așa că, tot de mai bine de doi ani, orice achiziție pe care o fac – indiferent dacă este pentru mine sau dacă ia forma unui cadou – pleacă de la ideea: „La cine din cei de la Afaceri de la zero aș putea găsi asta?”

Alina poartă o borsetă ȚUȚ

Alina poartă un hanoroc marca ŢUŢ

Meseria de bază: Jurnalist

Designerii/ creativii preferați: Sunt așa de mulți cei pe care i-am cunoscut la Afaceri de la zero – și nu numai – că ar fi o listă tare lungă. Aș putea să-i nominalizez, să zicem, doar pe cei de la care am purtat/ am cumpărat ceva anul acesta: Ceramical (atelier de ceramică), Firul cuvintelor (atelier de scriere caligrafică), Kardelia (brand de produse din lână gigant), Aceeași Mărie (brand de haine), Urzeală (brand de haine), Happy Friday (brand de modă), Pineberry (brand de cămăși), Atelier M (brand de textile pictate), Lampadaria (atelier de creație), ȚUȚ (brand de borsete și de hanorace). Și lista continuă până departe, departe.

Alina poartă o cămaşă Pineberry

Aleg să port/ achiziționez produse „made in Ro” pentru că îmi plac bucuria și entuziasmul din spatele fiecărui lucru făcut de un antreprenor local. Pentru că am aflat poveștile celor mai multe dintre afacerile ale căror produse am ales să le port, povești care vorbesc despre visuri împlinite și satisfacții zilnice, iar eu mă bucur dacă pot pune umărul la aceste mici bucurii. Pentru că, de cele mai multe ori, „made in Ro” înseamnă unicat sau serii mici și e plăcut să vezi piese care se disting din mulțime, într-o mare de obiecte comerciale, care ajung să se confunde unele cu altele. Pentru că, de cele mai multe ori, produsele comandate de la antreprenori locali vin cu câte un mesaj, un gând, un feedback, care fac obiectul respectiv parcă și mai valoros decât era deja.

Alina poartă Aceeaşi Mărie

Imagine reprezentativă: Alina poartă Atelier M.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share