CITEȘTI

Înscrie-te la atelierul Un-hidden Romania

Înscrie-te la atelierul Un-hidden Romania

Distribuie articolul:
Share

Explorăm arta ca mijloc de regenerare urbană. Te invităm să iei parte, gratuit, la un atelier de desen și serigrafie, menit să stârnească interesul pentru a participa la viața artistică a orașului. Ești bine-venit/ă indiferent de nivel, deoarece echipa formată din Octav Avramescu și Serebe te va ghida și te va ajuta să creezi propriile lucrări. Vei învăța noțiuni de bază, de la street art la cum să multiplici cu ajutorul serigrafiei desenele tale, interpretând orașul ca o pânză participativă.

Atelier de desen cu Serebe și print cu Octav Avramescu (aka. Atelierul de serigrafie de pe lângă Librăria Jumătatea plină)

Loc: TBA, București

Data: 14 Mai 2022

Durata: 3-4 ore

Materialele, care includ markers, autocolante, hârtie, vopsele textile, mănuși etc. sunt puse la dispoziția tuturor participanților gratuit. În plus, vei serigrafia lucrarea ta în fanzinul colectiv și pe un tricou, pe care le vei lua acasă! Contactează info@saveorcancel.tv pentru înscrieri și mai multe detalii.

Acest atelier poate găzdui maxim 15 persoane, având ca scop încurajarea exprimării individuale și facilitarea dialogului.

Un-hidden Romania este un program multianual de regenerare urbană imaginat ca serie de intervenții artistice care au ca scop umanizarea spațiilor publice din țară, și promovarea explorării acestora prin artă. https://un-hidden.ro Programul cultural este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană (București), Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București)Lente (București), Amural (Brașov), Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța), Asociația Artipic (Iași)

Parteneri media: Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, Zile și Nopți, La pas prin Brașov, Litera 9, Romania Pozitivă, Book Hub, Teen Press, Revista Golan

Despre Save or Cancel Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

Comentarii

[ro] Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. .................................................................................................................................. [eng] Mihaela Ion holds a Ph.D. in History and is a curator, cultural manager, and art researcher based in Bucharest. Since 2021, she has been an AICA member and has served as an International Board Member since 2022, as well as being part of the Digital Strategies Committee. Over the past 17 years, she has presented papers on Communist Art, Cultural Wars, and contemporary artworks at leading conferences across Europe. Mihaela collaborates with several art galleries and museums throughout the continent. Her Ph.D. thesis focuses on the heritage of communist artworks. She has had the opportunity to work as a cultural manager in London with body>data>space and in Paris, Sélestat, Strasbourg, and Nancy during her Courants du Monde grant from the French Ministry of Culture. In 2010, she co-founded Atelierul Magazine, an active international online and offline platform fostering intercultural dialogue between design creators and the public. In 2024, she founded and is moderating the AICA Podcast. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share