CITEȘTI

Creative Night Talks – Mihai Mitrică

Creative Night Talks – Mihai Mitrică

Distribuie articolul:
Share

Pe 22 septembrie 2021 de la ora 21.00, continuăm ediţiile Creative Night Talks și ne vedem cu Mihai Mitrică – fondator și președinte Anim’est. 

Detalii despre eveniment găseşti şi aici: Event FB

Vă recomandăm să folosiţi hashtagul #CreativeNightTalks, să urmăriți evenimentele live pe Facebook Revista Atelierul și siteul https://www.revista-atelierul.ro/ pentru a afla informaţii despre speakerii şi programul pentru Conferinţele Creative Night Talks.  Creative Night Talks este live, în fiecare joi seara, de la ora 21.00 la ora 22.00, pe pagina de Facebook Revista Atelierul,  şi în crossposting pe paginile de Facebook ale partenerilor: Ministerul Culturii, Radio România Cultural, Depoul de Artă Urbană, Casa Artelor – Directia Judeteana pentru Cultura Timis și bineînțeles și pe canalul de Youtube Revista Atelierul

Pe 22 septembrie, moderatoarea Mihaela Ion vorbeşte cu Mihai Mitrică despre cum a luat naștere Anim’est și cum a ajuns să fie singurul festival Oscar qualifying din România, despre ediția din acest an care se apropie și multe altele.

 

Despre speaker: Mihai Mitrică este licențiat în managementul instituțiilor publice și activează în domeniul evenimentelor culturale de aproape două decenii. În 2006 a înființat festivalul Animest, singurul din România pe lista selectă de festivaluri „autorizate” de Academia Americană de film, organizatoarea premiilor Oscar.

Mihai curatoriază programe de film de animație pentru diverse festivaluri internaționale, promovează filmul românesc la piețe de film precum Annecy sau Clermont Ferrand, a fost invitat ca membru al juriului la zeci de festivaluri, din Italia până în Brazilia și din Portugalia până în Estonia.

Lucrează cu unii dintre cei mai în vogă animatori și regizori de animație din România, în calitate de producător, prin studioul Safe Frame. Filmele create în ultimii ani s-au bucurat de succes la evenimente culturale din mai multe țări. Dintre cele mai recente scurtmetraje, Cântec de leagăn (regia și animația Paul Mureșan), are peste 100 de selecții la festivaluri internaționale de film și a atras colaborarea cu un distribuitor internațional în vogă în Franța. Amok, coproducție Ungaria-România, a câștigat anul acesta Cristalul la Annecy, premiul cel mare la cel mai important festival de film de animație din lume.

Detalii moderatoare
Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă amplă în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului şi este cofondatoarea proiectului Revista Atelierul. Activează în diferite galerii de artă internaţionale în calitate de curator.
>> https://mihaelaion.com/

Ediţiile Creative Night Talks se desfăşoară în fiecare joi seara între 1 septembrie – 6 octombrie 2022 pe pagina de Facebook Revista Atelierul şi în crossposting pe paginile finanțatorilor şi partenerilor. Conferințele Creative Night Talks sunt moderate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 15 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, cofondatoare a Revistei Atelierul, doctor în istoria artei și curator independent.

Detalii organizator: Din 2010, Revista Atelierul este un promotor activ al industriilor creative naţionale şi internaţionale, cu un public de peste 9 milioane de vizitatori ai site-ului www.revista-atelierul.ro.

Un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

#CreativeNightTalks

Un proiect Asociația Atelierul de Creație (Revista Atelierul)

Partener internaţional: Messe Frankfurt

Sponsor: Nicomade.ro

Parteneri instituţionali: Depoul de Artă Urbană, Casa Artelor- Direcţia Judeţeană de cultură Timiş

Parteneri media: AGERPRES, Radio România Cultural, Radio Tanănana, The Institute, Igloo, Propagarta, Zile şi Nopţi, Cărtureşti, feeder.ro, MagMob, Curatorialist, IQads, PRWave, Munteanu, spotmedia.

Parteneri media speciali: #better, Asociaţia Amaze Me, Asociaţia Culturală Metropolis

Ediţiile precedente din cadrul Creative Night Talks sunt disponibile:
– pe www.revista-atelierul.ro
– pe contul de Youtube Revistei Atelierul: https://bit.ly/3gBqTFU
– pagina de Facebook Revista Atelierul: https://www.facebook.com/revista.atelierul

Ediţii anterioare din sezonul 5:

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share