CITEȘTI

Ep. 58 Aleg produse made in Ro: Ina Natu

Ep. 58 Aleg produse made in Ro: Ina Natu

Distribuie articolul:
Share

Ina Natu, de la In a Box a răspuns provocării noastre, de a ne povesti de ce alege produse made in Ro. Ina a menționat câțiva dintre designerii pe care îi apreciază şi pe care îi recomandă.

Prenume, nume: Ina Natu

Detalii despre tine: Am lansat acum șase ani In a Box, magazin-concept de cadouri românești, pentru că aveam nevoie de o schimbare pe plan profesional și eram cu gândul la design românesc, iar acum nu mă mai văd făcând altceva. Vin din zona de comunicare și marketing, lucru care m-a ajutat mult să “navighez” proiectul și să îl cresc. Mă gândesc mereu cum să fie totul mai simplu, mai ușor pentru clienți, dar și aducător de bucurie, o sursă de inspirație pentru cei care caută cadouri altfel, dar nu au foarte mult timp.

Apreciez mult produsele cu poveste, obiectul finit, dar și munca din spate. Designul unui obiect care cred eu că îți poate da o anume stare. Cred că este vorba și de sensul pe care îl dăm noi unui obiect atunci când îl cumpărăm conștient, cu atenție, fără grabă, iar apoi această energie investită se întoarce înapoi când îl folosim, privim ori purtăm. Am o slăbiciune pentru obiectele asimetrice, organice, un pic în afara regulilor – pentru că mă duc cu gândul la viață așa cum e ea firească, imperfectă.

Ina poartă pandantiv Iona

Detalii despre tine: Fondator inabox.ro

Designerii/creativii preferaţi: Sunt destul de atentă la ceea ce cumpăr (și la mici hint-uri sau adevărate liste pentru prieteni și familie) și pot să spun că sunt astfel înconjurată de mici bucurii de la diverse ateliere: Iona, Joined by Fire, Moogu, Alina Cernătescu, Bluzat, Cloche, Koja Concept, Iutta, Bruiaj, Melloncollie. Din afară în top este Wakke, un atelier de bijuterie sub umbrela “beauty from the earth” și recent am descoperit-o pe Sonia Alins, o artistă din Spania.

Ina folosește cești de la Alina Ceramics                                                                                                                                                                                                                               

Una din ilustrațiile Inei achiziționată de la Cristina Frei                                                                                                                                                                                                

Ina și rucsacul ei de la Koja Concept la o plimbare

Aleg să port/achiziţionez produse made in Ro:

De când cu In a Box, am cunoscut extrem de mulți creatori români care m-au cucerit. Chiar mă simt norocoasă că îmi pot clăti ochii zilnic cu atât de multă frumusețe. Pur și simplu, acum este parte din mine să cumpăr produse made in Ro, să susțin comunitatea creativă locală, pentru ca în final, să mă bucur de produse speciale, autentice, de multe ori lucrate manual, unice ori în ediții limitate.

Ina a ales să achziționeze și să poarte un inel creat de Joined by Fire                                                                                                                                                                         

Borseta Inei achiziționată de la Bruiaj                                                                                                                                                                                                                                

Ina poartă un inel Moogu

Imagini transmise de Ina Natu din arhiva personală. Pozele sunt realizate de ea sau soţul ei.

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share