CITEȘTI

Apel deschis pentru artiști vizuali din România

Apel deschis pentru artiști vizuali din România

Distribuie articolul:
Share

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF), primul și singurul proiect de acest gen din România dedicat fotografilor amatori și profesioniști, anunță un apel de rezidență adresat artiștilor vizuali, în special celor care lucrează preponderent cu fotografia. Apelul este deschis până pe 13 februarie și are ca temă sexualizarea femeii și a feminității în cadrul unei minorități din România.

Centrul de Resurse în Fotografie, care și-a propus să sprijine dezvoltarea și profesionalizarea comunității fotografice din România, dar și să ofere o mai bună prezență și vizibilitate fotografiei românești pe piețele internaționale, organizează în perioada 23 februarie – 23 martie 2023 prima sa rezidență artistică. Aceasta va presupune colaborarea dintre doi artiști vizuali care lucrează preponderent cu fotografia pentru realizarea uneia sau mai multor lucrări, având ca temă explorarea sexualizării femeii și a feminității în cadrul unei minorități, de la propagarea fenomenului până la trăsături comune, cutume și repercusiuni care se regăsesc în cadrul comunității. Apelul este deschis până pe 13 februarie și presupune trimiterea unui portofoliu și a unei scurte descrieri a propunerii de proiect artistic pentru rezidență. Mai multe detalii pe cdrf.ro/rezidenta-artistica. Lucrările rezultate în urma rezidenței vor fi expuse publicului în București. De asemenea, artiștii selectați se vor întâlni cu publicul pentru a prezenta demersul artistic și vor susține un atelier sau masterclass pe un subiect relevant în contextul proiectului, la finalul proiectului.

Centrul de Resurse în Fotografie îmbină programe educaționale cu oportunități de lucru, expunere, producție și vânzare de fotografie, având focus pe fotograf și nevoile sale, de la workflow și organizare tehnică până la expunere, promovare și sprijin în demersuri artistice. Centrul de Resurse în Fotografie propune, de asemenea, cursuri de specializare pentru fotografi, întâlniri pentru networking și discuții despre fotografie, servicii personalizate în funcție de nevoile acestora și un demers susținut de vânzare de print, ca produs artistic.

În perioada următoare, în programul Centrului de Resurse în Fotografie se regăsesc CdRF FotoMarket, pe 11-12 februarie, la OTOTO Store, Calea Victoriei, 153, între orele 12:00-21:00. Vor fi prezenți fotografii Adi Bulboacă, Cornel Lazia, Cristina Irian, Cristian Crisbășan, Ioana Moldovan, Hajdu Tamás, PAC, Sorin Florea, Silviu Gheție, ale căror lucrări vor fi expuse în cadrul evenimentului. De asemenea, seria atelierelor CdRF continuă cu Rooftops cu Cornel Lazia pe 25 și 25 februarie și atelierul de fotografie documentară cu Ioana Moldovan, între 2 și 11 martie.

Parteneri media: Zile și Nopți, Cărturești, Adevărul Weekend, B365, Curatorial, IQAds, Propagarta, Spotmedia, Urban, Happ, Metropotam, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Munteanu Recomandă

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share