CITEȘTI

Târgul de artă contemporană RAD Art Fair

Târgul de artă contemporană RAD Art Fair

Distribuie articolul:
Share

Târgul de artă contemporană RAD Art Fair va reuni sub aceeași umbrelă 20 de galerii de artă contemporană din București, Cluj, Timișoara și Chișinău. Prezentări individuale sau de grup, instalații colaborative și un parc de sculpturi se vor întinde într-un spațiu expozițional de 5000 m2.

În cele 4 zile dedicate evenimentului, participanții vor aduce în fața publicului larg o selecție unică de lucrări și medii artistice, de la cei mai relevanți artiști contemporani, până la cei mai iubiți artiști istorici din România. Inițiativa mult așteptată este menită să consolideze nucleul scenei artistice din România, oferind vizibilitate artiștilor, galeriilor și producătorilor săi culturali și construind o bază pentru creșterea unei piețe de artă sănătoase la nivel național.

Programul RAD Art Fair:

  • joi, 4 mai: 13.00  Welcome Champagne Brunch | Presă + VIP // 14.00  –  Acces VIP //  18.00 – 21.00  Vernisaj (cu invitație)
  • vineri – sâmbătă: 5-6 mai: 12.00 – 13.00 –  Acces VIP // 13.00 – 20.00  Acces general
  • duminică, 7 mai: 12.00 – 19.00  Acces general

Participanți:  Atelier 35 (București), Biju (Cluj), Cazul 101 (București), Diptych (București), Gaep (București), H’art (București), Jecza (Timișoara), Lutnița (Chișinău), Matca (Cluj), Mobius (București), Plan B (Cluj, Berlin), Pogo (București), Galeria Posibilā (București), Sabot (Cluj), /SAC (București), Sandwich (București), Sector 1 (București), Suprainfinit (București), Catinca Tabacaru (București, Harare), Viewing Room 17 (Cluj)

Totodată, RAD a pregătit și un robust program colateral:

  • Prezentări și Dezbateri susținute de profesioniști ai scenei de artă internaționale și colecționari și desfășurate în lounge-ul BMW;
  • Sculpture Park cu o selecție curatoriată de lucrări în aer liber realizate atât de artiști emergenți, cât și recunoscuți pe plan internațional;
  • Simpozion Curatorial cu intrare liberă realizat în colaborare cu EUNIC (British Council of Romania, Goethe Institut Bukarest, Institute Français, Austrian Institute) ce va fi transmis și online;
  • Activități Sociale precum vizite ale unor importante colecții private din București, un Tur al Galeriilor din București și un DJ Party cu acces gratuit pentru public.

Eu vin dintr-o piață foarte robusta și aglomerată – i.e. New York. Este super interesant să simt experiența unei piețe în curs de dezvoltare și să pot contribui, împreuna cu galeriile ei autohtone, la un viitor puternic. Așa se dezvoltă lucrurile. Când piața este la început, maturizarea ei depinde de principalii jucători (galeriile de azi). Târgul acesta este un mecanism de educație, de creare a unei comunități, de dezvoltare a scenei de artă contemporane pe plan național. După ce suntem dezvoltați la nivel local, putem participa și pe scena internațională.” – Catinca Tăbăcaru (Director artistic RAD Art Fair)

RAD Art Fair, creat la inițiativa directoarelor artistice Catinca Tabacaru și Daniela Palimariu, este organizat în mod colaborativ de Asociația RAD prin galeriile de artă Cazul 101, Jecza, Mobius, Posibilă, /SAC, Sandwich, Sector 1, Suprainfinit și Catinca Tabacaru. Asociația RAD este compusă din galerii de artă de top din România, reunind o nouă generație de galeriști, colecționari, curatori, și susținători ai scenei naționale de artă contemporană.

Partenerii principali ai evenimentului sunt Hotel Caro, Bogart și BMW.

Evenimentul este susținut de EUNIC și Policolor. Mai mulți parteneri vor fi anunțați în perioada următoare.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share