CITEȘTI

The Institute dă startul înscrierii proiectelor pe...

The Institute dă startul înscrierii proiectelor pentru RDW Exhibition 2024!

Distribuie articolul:
Share

Romanian Design Week, festival al industriilor creative organizat de The Institute, dă startul înscrierilor proiectelor care vor fi expuse în RDW Exhibition 2024 pentru categoriile Arhitectură, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar și Ilustrație. 

Designerii și arhitecții români sunt invitați să-și înscrie proiecte realizate în ultimul an într-una dintre cele șase categorii ale expoziției: Arhitectură, Design Interior, Design Grafic, Design de Produs, Design Vestimentar și Ilustrație. Termenul limită până la care proiectele pot fi înscrise este 3 noiembrie 2023. Aceștia își pot înscrie cele mai recente proiecte completând formularul de participare disponibil aici, după ce au consultat în prealabil regulamentul de participare, care poate fi accesat aici

În ultimii 12 ani, Romanian Design Week a devenit cel mai complex festival dedicat industriilor creativ-culturale din România. Continuând demersul început anul trecut, de a strânge și promova cât mai multe proiecte bune, validate de reprezentanți ai industriilor din care fac parte, formatul RDW Exhibition adună în procesul de selecție de anul acesta peste 150 de specialiști locali, reuniți în RDW Community, alături de șase echipe de curatori locali și internaționali. RDW Community se compune anual din participanții ediției anterioare a festivalului, alături de autorii proiectelor prezentate în arhiva online de portofolii a aceleiași ediții.

Intenția întregului demers este de a conecta cât mai mulți specialiști cu scena actuală de arhitectură și design din România și de a crește împreună standardele proiectelor locale. Atât membrii RDW Community, cât și echipele de curatori, se modifică an de an, asigurând o viziune nouă fiecărei ediții a festivalului.  

Procesul de selecție are două etape: într-o primă etapă, specialiștii reuniți în RDW Community vor valida proiectele înscrise, formând o bază de selecție din care curatorii ediției vor alege, în etapa a doua, participanții la expoziția fizică din perioada 24 mai – 2 iunie, din București. 

Proiectele votate de RDW Community vor fi promovate pe tot parcursul anului pe romaniandesignweek.ro și pe canalele online de comunicare ale Romanian Design Week și The Institute. 

Tema festivalului Romanian Design Week 2024: Unlock the City

Ediția din 2024 a Romanian Design Week își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine și să contribuie totodată la explorarea Bucureștiului și la descoperirea potențialului și a straturilor acestuia, a spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă și definesc.

Ediția invită bucureștenii să descopere specificul creativ al unor zone din oraș, să descopere proiecte de design inedite și abordări multisicplinare, dar și să contribuie la definirea unor spații de dialog, demonstrând astfel importanța proceselor de imaginare colectivă și de co-creare a unui oraș mai prietenos. 

Tema generală a festivalului RDW2024 dorește să contribuie la reconectarea bucureștenilor la oraș și mai ales la comunitățile acestuia, redescoperite de această dată din perspectiva potențialului industriilor creative locale și nu reprezintă un criteriu în procesul de selecție al proiectelor pentru RDW Exhibition 2024.

Mai multe detalii pe website, Facebook și Instagram.
Parteneri media strategici: PRO TV, Rock FM, Hotnews, Euromedia, YOOH
Parteneri media: Radio România Cultural, Igloo, Revista Zeppelin, Designist, Molecule F, Modernism, Lovedeco, B365.ro, aiciastat.ro, feeder.ro, munteanurecomandă.ro, Revista Atelierul, IQAds, Zile și Nopți, Glamour, The Woman, Happening, Inspirationist, Spațiul Construit, Arthood, Metropolis, ALIST Magazine, Dreamingof.net, Nine O’Clock, Contemporary Lynx, World Architecture Community
Partener de comunicare: Black Rhino Radio
Echipa de creație: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren
Partener monitorizare: MediaTrust
Despre The Institute
The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 25 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societății Civile, Internetics, Cartierul Creativ, combinat.ro și inițiator al ASAP România.
Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share