Harababura Fair & Record Store Day

Distribuie articolul:
Share

Primăvara aduce o nouă ediție Harababura Fair, între 11 și 13 aprilie, la Palatul Ștefania din Piața Romanilor nr. 1, Timișoara – cunoscut de localnici și ca „Casa cu maimuțe”, o bijuterie arhitecturală amplasată pe liniile de tramvai 1 și 2, în cartierul Fabric.

Într-un decor cu parfum de epocă și aer eclectic, vizitatorii sunt invitați să exploreze un univers vibrant de creație și pasiune. Harababura Fair reunește bijutieri și designeri locali, ceramiști și artizani pricepuți, creatori vestimentari independenți, colecționari de obiecte vintage și viniluri rare. Toate acestea într-o ediție specială dedicată Paștelui, perfectă pentru a descoperi cadouri cu suflet, povești locale și inspirație contemporană.

În acest an, târgul se suprapune cu fenomenul global Record Store Day, iar Harababura Fair îl marchează cu o selecție specială de viniluri și experiențe sonore. Viniluri rare, colecționari pasionați și audiții pe vinil care transformă palatul într-un hub efervescent dedicat iubitorilor de muzică. Printre expozanți se numără Audiofan, Spinnin Time, Vinylcourt și Lazy Hour Store.

 

Pe lângă standurile de viniluri, evenimentul se bucură de o serie de selecții și mini-audiții pe vinil de la DJ locali: Alexis Boevik, flo’, Dj Klaus Eb, Larrybwoy, Mini Zucchini, Mroobert, Moise, Mi-tzu și Who:ratio.

  • Alexis Boevik și Mroobert, parte din seria de petreceri Atemporal, propun o călătorie sonoră între house, electro și trance, având un sound rafinat și plin de energie.
  • flo’ explorează teritorii mai obscure și întunecate, cu o selecție profundă și atmosferică, atent construită din viniluri rare și expresive.
  • DJ Klaus EB, colecționar și pasionat de muzică din Oradea, cu o experiență vastă în spatele platanelor încă din anii ’80, pregătește un set special dedicat jazzului românesc.
  • Mini Zucchini, fondatoare Launmomentdat și Harababura Fair, mixează din 2020, împletind new beat, italo și electro într-o estetică sonoră jucăușă și curioasă.
  • Moise este un tânăr pasionat de piețe și vechituri, cu un suflet vintage, care colecționează sunete uitate și promovează muzica disco cu entuziasmul unui arheolog.
  • Larrybwoy, Mi-tzu și Who:ratio formează un trio de prieteni cu peste 15 ani de experiență în spatele pupitrului. Prezenți pe scena locală cu seturi versatile, aceștia navighează prin house, disco și electro cu o lejeritate cuceritoare.

Audițiile au loc de-a lungul celor trei zile, între orele 14:00 și 20:00, în zone dedicate din Palatul Ștefania, oferind publicului ocazia de a descoperi sau redescoperi sunetul cald al vinilului într-o atmosferă relaxată și intimă.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să urmăriți pagina evenimentului, aici – Record Store Day / Harababura Fair.

Comentarii

[ro] Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. .................................................................................................................................. [eng] Mihaela Ion holds a Ph.D. in History and is a curator, cultural manager, and art researcher based in Bucharest. Since 2021, she has been an AICA member and has served as an International Board Member since 2022, as well as being part of the Digital Strategies Committee. Over the past 17 years, she has presented papers on Communist Art, Cultural Wars, and contemporary artworks at leading conferences across Europe. Mihaela collaborates with several art galleries and museums throughout the continent. Her Ph.D. thesis focuses on the heritage of communist artworks. She has had the opportunity to work as a cultural manager in London with body>data>space and in Paris, Sélestat, Strasbourg, and Nancy during her Courants du Monde grant from the French Ministry of Culture. In 2010, she co-founded Atelierul Magazine, an active international online and offline platform fostering intercultural dialogue between design creators and the public. In 2024, she founded and is moderating the AICA Podcast. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share