CITEȘTI

Decoraţii din coji de ouă

Decoraţii din coji de ouă

Distribuie articolul:
Share

Deci…au trecut sărbătorile pascale, s-au mâncat multe ouă, ce să faci cu toate cojile alea care au rămas? Am văzut pe undeva pe net o cutie de bijuterii foarte frumos decorată cu coji de ou şi mi-am amintit că făceam aşa ceva şi „pe vremuri”- undeva prin şcoala generală…şi era distractiv.

Îmi place să folosesc ca materie prima diverse lucruri care se află deja la îndemană. Aşa că am trecut la fapte. Cojile le-am luat de la ouale pentru prăjitură- puţin spălate, uscate şi apoi îndepartată pieliţa acea străvezie (cred că-i partea cea mai plicticoasa, dar contează pentru că altfel pieliţa rămâne pe spatele cojilor şi se vede urât).

Cojile astfel prelucrate le-am aplicat cu lipici- gel pe diverse obiecte, cum ar fi acest mini-ghiveci.

Nu-i nimic de explicat în plus. Pur şi simplu te gândeşti pe ce vrei să aplici, în ce formă şi…îi dai drumul. Dacă nu se potrivesc din prima formele pe care le obţii prin zdrobire cu forma pe care o ai tu în minte, atunci – cu o pensetă, de preferat – poţi să înlocuieşti bucatelele care nu stau la locul potrivit, pâna eşti multumiţa.

Materiale: coji de ouă, lipici, pensetă (opţional).

Grad de dificultate: uşor spre mediu

Eu am folosit un mini-ghiveci de ceramica (de obicei se găsesc de cumparat la magazinele de culori şi pensule, în diferite mărimi) şi un colier de plastic (reciclat dintr-un ghiveci pe care nu-l mai foloseam), colorat şi lacuit. Reutilizarea creativă e o întotdeauna o provocare pentru imaginaţia fiecăruia şi în plus e chiar ecologică J

Spor la inovat şi la decojit!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Ralu

    4 mai

    buun 🙂 asta era si ideea !

  2. ce idee buna…hehe
    cand ma gandesc cate lucruri se pot decora ma apuCa Cheful de mesterit

  3. Ralu

    6 aprilie

    suna impresionant!
    n-ai din intamplare vreo poza?:)

  4. Meda

    6 aprilie

    Foarte dragut mai ales colierul. Si eu m-am jucat cu asa ceva mai demult in liceu. Aveam la engleza de facut un proiect pe tema „Gullivers Travels” asa ca m-am pus cu inca 2 colege pe mancat oua :)… apoi le-am lipit pe un carton creind o baza din coji de oua si am pictat pe ele. Cred ca au fost vreo 70 de oua, dar a meritat!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share