Recenzie: Polymer Clay Color Inspirations

Distribuie articolul:
Share

Polymer Clay Color Inspirations are scopul de a ne ajuta să învăţăm cum să combinăm culorile pentru o paletă armonioasă, cum să obţinem culorile dorite din lut polimeric şi câte ceva despre efectele optice care pot fi obţinute prin combinarea culorilor şi texturilor.

.

Cartea începe, la fel ca toate cărţile din domeniu pe care le-am văzut eu, cu o introducere în lucrul cu lutul polimeric, tipurile de lut şi unetele cel mai des folosite.

De la capitolul doi începe teoria culorilor, cu cele trei proprietăţi importante ale culorilor, formarea colajelor pentru alegerea unei palete de culori, obţinerea culorilor din paletă din lutul polimeric şi combinarea lor pentru obţinerea unei piese finale.

De la capitolul şapte se arată cum este influenţat aspectul final de modul în care se combină culorile, proporţiile pentru un aspect armonios şi în final cum se aleg modelele şi texturile.

Toate capitolele conţin exerciţii pentru aprofundarea înformaţiilor şi proiecte pentru cercei, broşe şi coliere. Pe lângă acestea sunt prezentate piese create de artişti consacraţi, care povestesc ce înseamnă pentru ei şi munca lor culoarea.

Informaţiile sunt prezentate clar, cu exemple multe şi interesante, dar cartea este în principal o carte despre culori şi folosirea lor, şi mai puţin o carte despre tehnici de lucru cu lutul polimeric. Nu este o carte uşoară, de parcurs repede, ci o carte de studiat şi la care indiferent de experienţă se poate reveni pentru inspiraţie şi idei.


Mie îmi place foarte mult această carte, şi am început să fac exerciţiile din ea, după cum puteţi vedea 🙂

Nume: Polymer Clay Color Inspirations
Autoare: Maggie Maggio şi Lindly Haunani
Limba: engleză
Număr pagini: 144
Număr proiecte: 10
Număr exerciţii: 13
Web: Maggie Maggio a explicat o parte din exerciţiile din carte pe blogul ei. Acolo găsiţi videoclipuri şi tipare pentru realizarea mai multor tipuri de degradeuri, inclusiv triunghiul pe care l-am facut eu.

Comentarii
3 Comments
Share